Морквяно-яблучний сік
(покроковий рецепт з фото)
Про користь натуральних соків відомо всім. Сьогодні я розповім вам, як просто і швидко приготувати найпопулярніший сік з яблук і моркви. Дуже смачно і корисно!
Приготувати сік з моркви і яблук дуже просто при наявності соковижималки. У мене сік вийшов абсолютно натуральним, але іноді в нього рекомендують додавати цукор. Це доцільно тільки в тому випадку, якщо яблука кислі і ви готуєте сік про запас. Коли ви вирішили заготовити такий сік на зиму, слід його налити в каструлю, довести до кипіння, але не варити. А потім розлити в стерилізовані банки і закатати. Але чи є сенс це робити, коли яблука та моркву є в продажу цілий рік. І завжди можна зробити свіжий сік.
- Яблуко - 500 грам
- Морква - 250 грам
Підготуйте морква і яблука для приготування соку.
Морква очистіть, помийте і наріжте шматочками.
Яблука помийте, наріжте і видаліть насіння.
Шматочки яблук відправте в соковижималку і отримаєте сік.
Дайте яблучному соку постояти. Вся піна підніметься вгору.
Тим часом пропустіть через соковижималку морква.
Процідіть яблучний сік через 5-6 шарів марлі.
Точно також поступите з морквяним соком.
З'єднайте обидва соку в мисці і перемішайте.
Морквяно-яблучний сік готовий. Подавайте напій в будь-який час дня.