Морквяно-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, корисний і яскравий пиріг припаде до смаку навіть тим, хто не любить моркву. Від такого пирога не залишиться навіть крихти, а за останній шматочок розіграється справжня битва! А готується він просто.
Ароматний, яскравий і корисний пиріг з моркви з яблуками приготувати не так вже й складно. Пиріг виходить соковитим і дуже смачним. На аромат свіжоспеченого пирога збіжаться всі домочадці, і пиріг буде з'їдений до останньої крихти. Рецепт приготування пирога перед вами, все у вас вийде!
- Морква - 350 грам
- Яблука - 3-4 штук
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 1/3 склянки(1 стакан в тісто, інше для посипання зверху)
- Яйце - 2-3 штук(2 великих або 3 маленьких)
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка (або ванільний цукор)
Яйця вибуває в миску, додаємо до них склянку цукру і дрібку солі. Якщо ви вирішили замість лимонної цедри використовувати ванільний цукор, додайте і його.
Збиваємо яйця з цукром до пишної піни. Потім додамо рослинне масло, ще раз гарненько зіб'ємо.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і перемішуємо.
Чистимо і натираємо на дрібній тертці моркву.
Додаємо в тісто морква і лимонну цедру, перемішуємо.
Очищаємо яблука від серцевини з насінням, нарізаємо шматочками. Яблука краще брати трохи кислуваті.
Змащуємо форму для випічки маслом, викладаємо в неї тісто, разравниваем. Потім розкладаємо-вдавлюємо часточки яблук в тісто. Посипаємо цукром.
І ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30-35. Коли пиріг охолоне, виймаємо його з форми і подаємо до столу.