Пиріжки як пух на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть м'які, з великою кількістю начинки, домашні пиріжки? Тоді рецепт вам точно стане в нагоді. Пиріжки готуємо без дріжджів і дуже швидко!
Пиріжки на кефірі анітрохи не поступаються пиріжків на дріжджах. Випікаються вони швидко і просто. А з тестом працювати одне задоволення: м'яке, слухняне, зіпсувати його просто неможливо.
- Кефір - 1 Склянка(2, 5-3, 2% жирності)
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Начинка - 350-400 грам (будь-яка)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Перелийте кефір в глибоку чашу, додайте сіль і цукор, розмішайте.
Борошно змішайте з розпушувачем.
У кефір додайте рослинне масло. Перемішайте.
Додайте борошно.
Замісити тісто.
Зберіть тісто в грудку і закрийте харчовою плівкою або пакетом. Залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Готове тісто розділити на 12 частин.
Сформуйте пиріжки зручним для вас способом. Я пропоную зробити з "мотузкою" .
Викладіть пиріжки на деко з пергаментним папером. По бажанню, пиріжки можна змастити яйцем. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте випікатися пиріжки на 20-25 хвилин.
Готові пиріжки вийняти з духовки і викладіть на блюдо.
Пиріжки готові. Подавайте гарячими. Смачного!