Сирні булочки «як пух»
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з сиром дуже ніжна - її можна сміливо подавати без чаю або кави, так як булочки просто тануть у роті! обов'язково подивіться, як приготувати сирні булочки "як пух" - смакота!
Дріжджова випічка виходить ще ніжніше і ще легше, якщо додати до неї трохи рослинного масла - тоді тісто виходить еластичним, ніжним і блискучим. Завдяки сиру булочки піднімаються трохи гірше звичайного, але вони виходять настільки вологими і легкими, що просто тануть у роті! Обов'язково кілька разів просійте борошно - так вона краще насититися повітрям, і випічка стане пишніше.
- Вода - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - в опару, 3 ст. Ложки - в тісто)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сир - 150 грам
- Борошно - 600-700 грам
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Теплу воду змішайте з сухими дріжджами, столовою ложкою борошна і цукром. Добре розмішайте і залишіть опару в теплому місці на 10 хвилин.
2. У миску додайте яйця, сіль, рослинна олія, тепле молоко, сир, цукор, ванільний цукор і опару. Добре перемішайте масу віночком. Просійте борошно, додайте м'яке вершкове масло.
3. Замісити тісто - воно повинне вийти еластичним і м'яким. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1, 5-2 годину.
4. Тісто підмішування, розділи 12 частин і сформуйте булочки. Викладіть булочки на деко, змащений вершковим маслом. Накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин для вистоювання.
5. Змастіть булочки збовтаним яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин - до рум'яності. Дайте булочкам охолонути. Смачного!