Повітряні пиріжки на кефірі смажені
(покроковий рецепт з фото)
Дуже апетитні і ароматні пиріжки смажені на кефірі можна готувати з будь-якою начинкою. Вони сподобаються всім, і дітям, і дорослим. Відмінний спосіб перекусити - візьміть в дорогу повітряні пиріжки!
У пиріжки на кефірі краще додати ще соди, щоб вони змогли підійти і не були плоскими. Я зазвичай роблю їх з яблуками або просто з корицею і цукром всередині. Незважаючи на жарку, пиріжки виходять дійсно повітряними. Для приготування пиріжком на кефірі смажених я беру кефір не сильно жирний.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
Отже, спочатку розбийте яйце, додайте в нього соду і кефір. Соду гасити не треба. Потім додайте борошно.
Замісити тісто.
Тісто виходить щільніше, ніж дріжджове. За потреби, додайте ще пару столових ложок борошна при вимішування.
Потім тісто розкачати. Розкачуємо тонший, щоб пиріжки змогли добре прожаритися і всередині.
Додайте вашу улюблену начинку і наліпити пиріжків. Обсмажуйте їх до золотистого кольору на сковороді в пристойному кількості масла.
Готові повітряні пиріжки на кефірі смажені посипте цукровою пудрою, по бажанню.
Приємного чаювання!