Пиріжки повітряні смажені
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки повітряні смажені відмінно готує моя тітка, велика кулінарка! Її рецепт пиріжків простий і передбачає використовувати сметану вже не зовсім свіжу. А все інгредієнти для пиріжків є під рукою!
Пиріжки повітряні смажені приготувати нескладно, але багато хто не вміють поводитися з тестом і це не дивно! Ось деякі секрети моєї тітки: 1) борошно потрібно сіяти, щоб вона наситилася киснем, 2) дріжджі розводити тільки теплою (не вище 40 градусів рідиною), а додавати до дріжджів можна тільки цукор і трохи борошна, 3) сіль і масло додавайте коли тісто вже майже замішано, щоб не придушити зростання дріжджів, 4) тісто на пиріжки ніколи не місите густо, борошно краще потім додати, 5) тримайте його в теплі, без протягів! Успіхів і приємного апетиту!
- Вода - 2, 5 склянки
- Крем - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 800-900 грам
- Картопля - 700-800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком (для смаження)
3 склянки борошна насипаємо в чашку, додаємо теплу воду і сухі дріжджі. Ми залишаємо на 10 хвилин.
Додаємо сметану, сіль і цукор.
Додаючи борошно, замішуємо тісто щільне. Ми залишаємо його в теплому місці підніматися.
Поки тісто зріє, готуємо начинку з вареної картоплі, смаженої цибулі і чорного перцю.
Тісто ділимо на кульки.
Розчавлює кульки в коржик, всередину кладемо ложку начинки, защипуємо краю і сплющуємо пиріжок до товщини 1 см.
Пиріжки смажте в розігрітій олії до золотистого кольору.