Повітряні пиріжки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для цих пиріжків виходить легким і повітряним, приготоване на основі кефіру, борошна і дріжджів. В якості начинки ви можете використовувати будь-які овочі або фрукти. У мене начинка з капусти.
Це класичний рецепт приготування повітряних пиріжків на кефірі. Тісто виходить по-справжньому легким і повітряним, як пух. Начинку можна закладати абсолютно будь-яку, я робив пиріжки з капустою. Випікаються пиріжки в розігрітій духовці, температура 200 градусів, по часу - потрібно дивитися, так як у всіх різні духовки. Вдалого приготування!
- Кефір - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 склянки
- Капуста - 1 штука
Для тіста: кефір змішуємо з маслом, трохи підігріваємо і додаємо сіль, цукор, борошно, просіяне з дріжджами. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Начинку становить нашаткована капуста з сіллю і перцем за смаком.
Формуємо пиріжки, закладаючи в середину начинку з капусти. Деко застилає папером для випічки і викладаємо на нього пиріжки (змащені яєчним жовтком).
Випікаємо пиріжки в духовці прогрітій до 200 градусів, до золотистого кольору.
Смачного!