Повітряні пиріжки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати неймовірно прості в приготуванні, дуже апетитні і повітряні пиріжки на сковороді в домашніх умовах? Тоді зверніть увагу на цей покроковий рецепт.
Цей вельми простий рецепт повітряних пиріжків на сковороді займе своє місце у вашій кулінарній книги рецептів. Вони виходять дуже м'якими, довго залишаючись такими, та й з таким тестом досить легко працювати.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 700-800 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Рослинна олія - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
1. Щоб приготувати опару, необхідно в злегка теплий кефір додати дріжджі, цукор і трохи борошно. Як випливає все перемішати і залишити в теплі без протягів приблизно на 20 хвилин.
2. Картоплю очистити, зварити в підсоленій воді до готовності. Потім розім'яти в пюре, додати трохи перцю за смаком. Також можна обсмажити цибулю і відправити до картоплі. В рецепт приготування повітряних пиріжків на сковороді можна використовувати не тільки картопляну, як в даному випадку, але і будь-яку іншу начинку за смаком.
3. Коли опара стала повітряної, влити її в просіяне з сіллю борошно. Додати збиті яйця і трохи рослинного масла. Все як слід перемішати і замісити еластичне тісто.
4. Приблизно через 45-50 хвилин можна починати ліпити пиріжки. Для цього на невеликий шматочок тесту, розкатаний на присипаної борошном поверхні, викласти начинку і акуратно заліпити краю. Трохи прим'яти пиріжок в руках, щоб надати йому форму.
5. На сковороді розігріти олію. Смажити повітряні пиріжки на сковороді в домашніх умовах під кришкою до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею можна викласти їх на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.