Рецепт Повітряні пиріжки на сковороді фото

Повітряні пиріжки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете спробувати неймовірно прості в приготуванні, дуже апетитні і повітряні пиріжки на сковороді в домашніх умовах? Тоді зверніть увагу на цей покроковий рецепт.

Опис приготування:

Цей вельми простий рецепт повітряних пиріжків на сковороді займе своє місце у вашій кулінарній книги рецептів. Вони виходять дуже м'якими, довго залишаючись такими, та й з таким тестом досить легко працювати.

  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 700-800 грам
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Картопля - 3-4 штук
  • Рослинна олія - 3-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сода - 1 щіпка
повітряні пиріжки на сковороді - фото крок 1
1. Щоб приготувати опару, необхідно в злегка теплий кефір додати дріжджі, цукор і трохи борошно. Як випливає все перемішати і залишити в теплі без протягів приблизно на 20 хвилин.
повітряні пиріжки на сковороді - фото крок 2
2. Картоплю очистити, зварити в підсоленій воді до готовності. Потім розім'яти в пюре, додати трохи перцю за смаком. Також можна обсмажити цибулю і відправити до картоплі. В рецепт приготування повітряних пиріжків на сковороді можна використовувати не тільки картопляну, як в даному випадку, але і будь-яку іншу начинку за смаком.
повітряні пиріжки на сковороді - фото крок 3
3. Коли опара стала повітряної, влити її в просіяне з сіллю борошно. Додати збиті яйця і трохи рослинного масла. Все як слід перемішати і замісити еластичне тісто.
повітряні пиріжки на сковороді - фото крок 4
4. Приблизно через 45-50 хвилин можна починати ліпити пиріжки. Для цього на невеликий шматочок тесту, розкатаний на присипаної борошном поверхні, викласти начинку і акуратно заліпити краю. Трохи прим'яти пиріжок в руках, щоб надати йому форму.
повітряні пиріжки на сковороді - фото крок 5
5. На сковороді розігріти олію. Смажити повітряні пиріжки на сковороді в домашніх умовах під кришкою до утворення рум'яної скоринки. Перед подачею можна викласти їх на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.

Схожі рецепти