Пиріжки смажені (на кефірі)
(покроковий рецепт з фото)
Такі пиріжки можна приготувати з солодкою начинкою, з м'ясною, рибної або овочевий. Відмінний рецепт швидкої і смачної випічки. Розповідаю, як приготувати пиріжки смажені (на кефірі) з яблуками.
Тісто на кефірі завжди виходить м'яке і податливе. Не потрібно наполягати його, а після замісу можна відразу приступати до процесу випічки. Можна начинити пиріжки свіжими фруктами, ягодами, м'ясом, рибою та іншими начинками. Кефір підійде будь-якої жирності.
- Яблука - 3-4 штук
- Кефір - 500 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У миску влийте кефір, до нього додайте соду і перемішайте, через 1-2 хвилини ви помітите утворення дрібних бульбашок.
2. Вбийте куряче яйце, додайте сіль, цукор і 2 столові ложки соняшникової олії.
3. Гарненько перемішайте вміст миски (віночком або міксером).
4. Борошно заздалегідь просійте, краще 2 рази. Порційно введіть її в миску до рідких складових.
5. Замісити тісто, воно виходить дуже м'яке і живе. Перекладіть його в миску і накрийте рушником, залиште на час приготування начинки.
6. Вимийте гарненько яблука, потім обріжте шкірку, розріжте навпіл і видаліть кісточки, хвостики. Натріть яблука на крупній тертці.
7. Кефіру тесту розділіть на частини, сформуйте кульки і викладіть їх на стіл.
8. Кожна кулька розкачайте і викладіть начинку, защіпніте щільно і сформуйте пиріжок.
9. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть пиріжки, обсмажуйте з кожного боку до рум'яної скоринки.
10. Готові пиріжки перекладіть в тарілку і відразу подавайте до столу.