Пиріжки з вишнею смажені
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні і соковиті пиріжки з кисло-солодким смаком. Вишні попередньо обвалюються в крохмалі, завдяки чому зберігають сік всередині пиріжка.
Приготуйте пиріжки з вишнею смажені. Вони відмінно підійдуть на полуденок або до вечірнього чаювання. Поставте ходити тісто і виберіть кісточки з вишні. Потім сформуйте пиріжки і підсмажте в олії.
- Борошно - 4-5 склянок
- Дріжджі - 25 грам
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода тепла - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Оцет 9-проц. - 1 Чайна ложка
- Вишня свіжа - 2 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
- Крохмаль - 15-20 грам
- Масло рослинне - 50-70 мілілітрів (для смаження пиріжків)
1. Приготуємо продукти. З вишні видалити кісточки за допомогою костобойкі.
2. Готуємо тісто. Змішуємо дріжджі з цукром, сіллю, теплою водою. Розчиняємо.
3. Додаємо яйце, оцет.
4. Вводимо борошно.
5. Замішуємо НЕ круте тісто.
6. Кладемо тісто в пакет на 30 хвилин.
7. Переходимо на зручну робочу поверхню. Змащуємо її маслом рослинним. Тісто ділимо на рівні частини. Кількість частин на ваш розсуд, виходячи з бажаного розміру пиріжків. Я поділила на 16 частин.
8. Пальцями розправляємо тісто. Кладемо на нього вишні, обвалені в крохмалі. Посипаємо цукровою пудрою.
9. Заклеюємо краю. Перевертаємо швом вниз пиріжок і даємо йому пару хвилин постояти підійти.
10. Розігріваємо олію на сковороді. Кладемо швом вниз пиріжки. Смажимо до рум'яної скоринки.
11. Перевертаємо і смажимо з іншого боку.
12. Пиріжки з вишнею готові. Вихід - 16 пиріжків. Смачного!