Пиріжки духові із вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ароматні пиріжки з вишнею кому завгодно піднімуть настрій, а приготувати таке частування можна в будь-який час року, влітку зі свіжих ягід, а взимку із заморожених, смачно буде в будь-якому випадку.
Мабуть, єдине ласощі, яке ніколи нікому не набридне - це пиріжки, всі люблять їх і з радістю їдять як на сніданок, так на обід або вечерю. І кожен підбирає тут начинку на свій смак, а я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом і розповісти, як приготувати пиріжки духові із вишнею. Я роблю їх цілий рік, взимку із заморожених ягід, а влітку, звичайно ж, зі свіжих, в тому і в іншому випадку виходить просто чудово. І якщо вже ягідний сезон не за горами, я пропоную і вам обов'язково приготувати пиріжки духові із вишнею в домашніх умовах, адже важко придумати щось більш смачне, ніж домашня випічка.
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Вода - 105 мілілітрів (тепла)
- Крем - 110 грам
- Цукор - 170 грам(120 г - для начинки, 50 г - в тісто)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишня - 250-300 грам (свіжа або заморожена)
- Жовток - 1 штука (для змазування)
Для початку приготуємо тісто, для цього змішуємо сметану і теплу воду, додаємо яйця і збиваємо все вилочкою. Далі я готую тісто в хлібопічці, просто висипаю всі інгредієнти і включаю режим "тісто" (1, 5 годину). Якщо ж у вас немає хлібопічки, то можна приготувати все вручну. Просто додаємо в теплу воду дріжджі, трохи цукру і борошна, залишаємо на 10 хвилин, а потім з'єднуємо опару з іншими інгредієнтами і замішуємо тісто, даємо йому двічі піднятися.
Готове тісто кладемо на стіл, посипаний борошном, і ділимо на невеликі кульки (по 70 грам кожен). Розминаємо кожен кульку в коржик, кладемо в середину вишню і посипаємо її цукром (зразкова чайна ложка).
Тепер щільно з'єднуємо краї тіста і формуємо пиріжок будь-якої форми на ваш смак. Застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї пиріжки, змащуємо їх поверхню збитим жовтком. Накриваємо пиріжки рушником і залишаємо підніматися на 40 хвилин в теплі. Після цього ставимо деко в духовку, розігріту до 180-190 градусів, і випікаємо їх 25-35 хвилин.
Пиріжки виходять повітряними і неймовірно смачними, пальчики оближеш. Смачного!