Рецепт Духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) фото

Духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Вишня
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У самий розпал сезону вишень поспішаю поділитися з вами перевіреним рецептом приготування духових пиріжків з вишнями. Можна використовувати будь-які ягоди на ваш смак і навіть поєднувати їх.

Опис приготування:

Духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - улюблена випічка в кожній родині. У самий сезон вишні можна не приготувати таку солодку випічку. Пиріжки виходять м'якими і дуже смачними. Начинкою можуть бути будь-які ягоди або фрукти, і навіть солона начинка ідеально підійде для цього тесту.

  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 3-4 склянки (скільки візьме)
  • Цукор - 1 склянок
  • Сіль - 2 щіпки
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Вишні - 1 кілограм
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 1
1. Це рецепт тесту вже давно перевірений і підійде для тих, хто любить важке тісто. Підігріваємо молоко і додаємо дріжджі. Зверніть увагу на те, що молоко не повинно бути гарячим, інакше дріжджі зіпсуються.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 2
2. Розігріваємо вершкове масло, будемо його додавати в тісто. Поки в молоко всипаємо борошно.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 3
3. Збийте яйця і введіть їх у тісто, туди ж влийте і масло. Додайте цукор і сіль, замісіть тісто. В самому кінці додайте рослинне масло і залиште тісто в теплі.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 4
4. Якщо хочете заощадити час, візьміть вже готове дріжджове тісто. Поки тісто буде підходити, потрібно приготувати начинку.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 5
5. Сьогодні у нас будуть вишні. З них потрібно вийняти кісточки. За бажанням можна брати будь-які ягоди і фрукти.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 6
6. Коли тісто підійде, його потрібно"посадити" і дочекатися, поки воно не підійде вдруге. Далі формуємо пиріжки звичним способом.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 7
7. Відокремить жовток від яйця, жовтком змастіть поверхню пиріжків.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 8
8. Залиште їх на деякий час на аркуші, щоб підійшли. Обов'язково застеліть пергаментним папером.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 9
9. Надішліть пиріжки в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте близько 20 хвилин. Слідкуйте за процесом випікання.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 10
10. Після випікання дайте пиріжків трохи охолонути, а вже тільки після цього розділіть і викладіть їх на блюдо.
духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - фото крок 11
11. Зберігати пиріжки найкраще в каструлі під закритою кришкою, так вони не обвітрилася і збережуть свою м'якість.

Схожі рецепти