Духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці)
(покроковий рецепт з фото)
У самий розпал сезону вишень поспішаю поділитися з вами перевіреним рецептом приготування духових пиріжків з вишнями. Можна використовувати будь-які ягоди на ваш смак і навіть поєднувати їх.
Духові пиріжки з вишнями (тісто на молоці) - улюблена випічка в кожній родині. У самий сезон вишні можна не приготувати таку солодку випічку. Пиріжки виходять м'якими і дуже смачними. Начинкою можуть бути будь-які ягоди або фрукти, і навіть солона начинка ідеально підійде для цього тесту.
- Молоко - 1, 5 склянки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 3-4 склянки (скільки візьме)
- Цукор - 1 склянок
- Сіль - 2 щіпки
- Рослинна олія - 50 грам
- Вишні - 1 кілограм
1. Це рецепт тесту вже давно перевірений і підійде для тих, хто любить важке тісто. Підігріваємо молоко і додаємо дріжджі. Зверніть увагу на те, що молоко не повинно бути гарячим, інакше дріжджі зіпсуються.
2. Розігріваємо вершкове масло, будемо його додавати в тісто. Поки в молоко всипаємо борошно.
3. Збийте яйця і введіть їх у тісто, туди ж влийте і масло. Додайте цукор і сіль, замісіть тісто. В самому кінці додайте рослинне масло і залиште тісто в теплі.
4. Якщо хочете заощадити час, візьміть вже готове дріжджове тісто. Поки тісто буде підходити, потрібно приготувати начинку.
5. Сьогодні у нас будуть вишні. З них потрібно вийняти кісточки. За бажанням можна брати будь-які ягоди і фрукти.
6. Коли тісто підійде, його потрібно "посадити" і дочекатися, поки воно не підійде вдруге. Далі формуємо пиріжки звичним способом.
7. Відокремить жовток від яйця, жовтком змастіть поверхню пиріжків.
8. Залиште їх на деякий час на аркуші, щоб підійшли. Обов'язково застеліть пергаментним папером.
9. Надішліть пиріжки в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте близько 20 хвилин. Слідкуйте за процесом випікання.
10. Після випікання дайте пиріжків трохи охолонути, а вже тільки після цього розділіть і викладіть їх на блюдо.
11. Зберігати пиріжки найкраще в каструлі під закритою кришкою, так вони не обвітрилася і збережуть свою м'якість.