Вареники с вишнями (заварне тісто)
(покроковий рецепт з фото)
Одне з улюблених страв української кухні - вареники. Їх готують з солодкими і солоними начинками, а подають зі шкварками, сметаною або зеленню. Пропонуємо рецепт, як приготувати вареники з вишнями.
Вареники з вишнею виходять ситними, соковитими і дуже смачними. Їх готують незалежно від сезону, адже можна використовувати не тільки свіжу, а й консервовану і заморожену вишню. Родзинкою цього рецепта є заварне тісто, яке набагато м'якше і легше, воно просто тане в роті.
- Борошно - 700 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Вишня - 800 грам
- Цукор - 150-200 грам
1. 1, 5 склянки борошна просіваємо в миску, в центрі робимо поглиблення і вливаємо олію, після чого вливаємо окріп і ложкою перемішуємо тісто до однорідності, залишаємо остигати на 5-7 хвилин. В іншій мисці збиваємо яйце, після чого переливаємо його до тесту і підсипає борошно, робимо заміс.
2. Тісто перекладаємо в миску і накриваємо рушником, залишаємо відпочивати 30-50 хвилин.
3. Відпочиле тісто поділяємо на кілька шматків, кожен розгортаємо товщиною 3-5 міліметрів, вирізаємо круглі форми невеликим склянкою.
4. Вишню для начинки змішуємо з цукром, якщо беремо заморожену, щось не розморожуємо її.
5. На кожне коло викладаємо начинку і міцно защипуємо, щоб начинка не витікала.
6. У каструлю наливаємо воду, трохи солимо і доводимо до кипіння. Кидаємо вареники в киплячу воду, після спливання варимо 2-4 хвилини і виймаємо. За бажанням змащуємо готові вареники вершковим маслом і подаємо до столу.