Бісквітний торт з вишнями
(покроковий рецепт з фото)
Такий бісквітний торт з вишнями після декількох разів приготування можна робити дуже швидко (максимум за 2 годину). Крем можна вибирати будь-який на ваш смак: сирний, масляний, заварний і т.Д.
Бісквіт - улюблені ласощі не тільки дітей, але і для дорослих. Головна перевага такого домашнього торта - натуральні продукти і їх високу якість. Крем для торта можна вибирати будь-який на ваш смак. Добре з бісквітними коржами поєднується сирний крем, сметанний або заварний. Крім того, який бісквіт без безе? У цьому рецепті є ще одна родзинка - свіжі вишні, які ідеально доповнюють солодкий крем і привносять особливий смак торту.
- Яйця - 8 штук(5 в тісто, 2 в безе і 1 в заварний крем)
- Цукор - 500 грам (стакан в тісто, 160г в сироп, 5 ст.Л. В заварний крем)
- Борошно - 2 склянки(1 стакан в тісто, 2 ст л в заварний крем)
- Розпушувач - 1 чайних ложок
- Лимонна кислота - 1 Щепоток
- Вишні - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
1. Для приготування швидкого бісквіта не потрібно збивати окремо білки від жовтків. Всі інгредієнти збиваються разом: 5 яєць, склянка цукру, склянка борошна і розпушувач. Відразу потрібно збити яйця з цукром до білого стану.
2. Просіяне борошно додайте в кінці, все збийте до однорідного стану. Тісто виходить, як густа сметана.
3. Беремо форму для випікання, застилає дно пергаментним папером. Потім промазуємо поверхню рослинним маслом і виливаємо наше тісто.
4. Дуже важливо, щоб тісто розподілилося рівномірно. Відправляємо форму в розігріту духовку і запікаємо близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Тим часом приступаємо до крему. Я завжди роблю 2 виду крему. На цей раз це заварний крем і безе. Відразу я готую безе: збиваю два білка в густу піну, а паралельно варю сироп. Для приготування сиропу потрібно 160г цукру залити 4 столовими ложками води і варити рівно 8 хвилин. Після цього сироп тонким струменем вливається в білок і збивається ще 10 хвилин до щільності безе. Потім його потрібно прибрати в холодильник.
6. Тепер варимо заварний крем: збиваємо яйце з цукром, додаємо молоко і борошно. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо її 2 хвилини, поки крем не загусне. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і збиваємо крем.
7. Тим часом остиглий бісквіт виймаємо з форми і розрізаємо на 3 частини.
8. Промащуємо перший шар заварним кремом. Намагаємося зробити це товстим шаром.
9. Я вирішила урізноманітнити торт вишнями - ідеальне поєднання з представленими видами крему.
10. Викладаємо поверх крему очищені від кісточок вишні і накриваємо другим шаром.
11. Другий корж Промазуємо безе (я це роблю за допомогою кондитерського мішка) і накриваємо останнім коржем. Тепер прикрашаємо торт за вашим бажанням (можна промазати кремом і прикрасити крихтою, можна зробити глазур і т.Д.).
12. Я прикрашаю торт завжди безе, а в середину викладаю або крихту, горіхи, або фрукти (ягоди).
13. Просочується такий бісквітний торт з вишнями мінімум 4 годину. Він дуже легкий і неймовірно смачний. Всього 2 години - і на вашому столі такий чудовий десерт для всієї родини!