Вареники с вишнями (без кісточки)
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для вареників готується на гарячій воді з додаванням солі і борошна. Начинка може бути будь-яка на ваш смак (в даному випадку це свіжі вишні без кісточки). Перед подачею додається масло.
Нарешті настав сезон свіжих вишень! Тепер можна готувати улюблене в багатьох сім'ях блюдо - вареники. Це борошняне блюдо однаково смачне з будь-якими ягодами, але з вишнями вареники виходять особливими. Тісто готується на гарячій воді. Це перевірений рецепт, завдяки якому вареники не рвуться під час варіння.
- Вода - 2 склянки
- Борошно - 2-4 склянки (скільки візьме)
- Сіль - За смаком
- Вишні - За смаком
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
1. Нагріваємо воду мінімум до 50 градусів, додаємо сіль і вводимо борошно. Замішуємо круте тісто, яка не буде прилипати до рук.
2. З вишень витягаємо кісточки. Сьогодні виробники підручній техніки для кухні пропонують спеціальні машинки для вилучення кісточки. Я робила по-старому - за допомогою сірника.
3. Розкачуємо тонко тісто, викладаємо в центр начинку, присипаємо цукром. Зліпити вареник можна руками, а можна (знову ж таки) за допомогою спеціальної підручній машинки.
4. Викладаємо на дощечку, посипану борошном. Із вказаної кількості інгредієнтів в середньому виходить близько 25 вареників.
5. Частина вареників варимо, а частина на дощечці заморожуємо. Після того як вареники добре замороження, викладаємо їх в пакет і зберігаємо в морозильній камері.
6. Перед подачею додайте вершкове масло і цукор за смаком.