Рецепт Печеньки «кісточки» фото

Печеньки «кісточки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сьогодні ділюся з вами рецептом смачного й оригінального печива, яке можна готувати і прикрашати з дітками. Така забава сподобається всім і створить новорічний настрій. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Печиво за моїм рецептом виходить просто неймовірно смачним. Раніше я готувала пісочне печиво без яєць і з замороженим вершковим маслом, але спробувавши цей рецепт, я геть забула про старому. Печиво за цим рецептом виходить розсипчастим, хрустким, але в той же час не твердим. По суті, таке печиво можна і не прикрашати, а просто присипати цукровою пудрою, а можна прикрасити тільки білою глазур'ю. Але мій синочок просто обожнює малювати на печиво, а потім їсти свої творіння, так що відязикати я йому, звичайно ж, Я не можу.

  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 240-260 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Барвники харчові - 2-3 штук
печеньки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь виберіть з холодильника, щоб воно розм'якшилося.
печеньки
У глибоку миску розбийте 1 яйце, а друге розділіть на білок і жовток, жовток відправте до попереднього яйцю в миску, а білок - в сухий і чистий стакан для збивання (він нам знадобиться для приготування глазурі). Але поки працюємо з тестом, до яєць відправте цукор і щіпку солі і збийте міксером, щоб цукор розчинився, а маса збільшилася в обсязі.
печеньки
До яєчної маси додайте розм'якшене вершкове масло і перемішайте.
печеньки
Додайте борошно, змішану з розпушувачем, і замісіть м'яке тісто.
печеньки
Тісто має вийти дуже м'яким, нехай воно злегка липне до рук, головне, щоб воно вийшло однорідним.
печеньки
Покладіть готове тісто в пакетик або загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
печеньки
Потім тісто виберіть з холодильника, відділи polovinu, з якої будете працювати, а решту тіста знову відправте в холодильник. Частина тісто, яку дістали, тонко розкачати. Товщину вибирайте самі, мені подобається тонке печиво. За допомогою вирубки для печива у формі кісточки видавити печиво, якщо такий формочки немає, що можна вручну вирізати печиво, в принципі, форма кісточки нескладна, так що думаю, все вийде красиво.
печеньки
Перекладіть заготовки на деко, застелене пергаментом і відправте в духовку на 8-10 хвилин (температура 200 градусів). Печуться печеньки дуже швидко.
печеньки
Поки печиво в духовці, приготуйте глазур. Білок, який ми залишили спочатку, змішайте з цукровою пудрою (можна додати 1/2 немає. Ложки лимонного соку) і збийте міксером, поки маса не стане гладкою. Розділіть глазур на 3-4 частини. Одну залиште білої, з неї ми будемо робити ободок, а щоб він не розтікався, потрібно зробити його більш густим, для цього додайте трохи крохмалю (приблизно 1/2 ст. Ложки, навіть менше).
печеньки
Решта частини газурі підфарбуйте харчовими барвниками в різні кольори. Перекладіть глазур в маленькі пакетики, zavyazhite, а куточок зріжте, щоб утворилася маленька дірочка.
печеньки
Тим часом печиво вже готове. З усього тесту у мене вийшло 12 таких великих печенюшок.
печеньки
За допомогою білої глазурі (густий) зробіть бортики і залиште на 15-20 хвилин, щоб глазур підсохла.
печеньки
А тепер починається творчість. За допомогою кольорової глазурі прикрасьте печиво. Мені допомагав маленький синочок, тому, звичайно, вийшло не дуже акуратно. Але зате діти були на сьомому небі від щастя.
печеньки
Печиво залиште, щоб глазур підсохла, з 2-3 годину. Приємного чаювання!

Схожі рецепти