Печеньки з зеленим чаєм
(покроковий рецепт з фото)
Зелений чай матчу - це не тільки освіжаючий і підбадьорливий напій, але ще і інгредієнт для десертів і випічки. Печеньки з зеленим чаєм - відмінний десерт красивого зеленого кольору і з ніжним ароматом.
Печеньки з зеленим чаєм - одна з найулюбленіших домашніх солодощів в моїй родині. Цікавий рецепт я знайшла в інтернеті, приготувала, він сподобався і прижився на нашій кухні. Отже, як приготувати таке печиво? Дуже легко і досить швидко. Зелений чай надає гарний колір і тонкий аромат, але яскравого смаку він не дає. Тому в печиво чітко відчувається смак арахісу і ванільного цукру. Ви можете додати і інші наповнювачі для смаку: наприме, шматочки шоколаду або кокосову стружку. Солодке, ситне і незвичайне на вигляд печиво порадує близьких і здивує гостей.
- Арахіс - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Зелений чай матчу - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 250 грам
- Пелюстки мигдалю - 50 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Горіхи подрібнити блендером в крихту.
Змішайте борошно, цукор (звичайний і ванільний), зелений чай, сіль, горіхи і рослинне масло. Замісити тісто і відправте його на 30-60 хвилин постояти в холодильнику (оберніть в харчову плівку).
Тісто розкачати на столі, присипаному борошном, в пласт 2 см. За допомогою формочок виріжте печиво.
На кожне печиво покладіть кілька пелюсток мигдалю, легенько натисніть. Надішліть в розігріту до 150 градусів духовку на 25 хвилин.
Після того як печиво спечеться, складіть його на решітку щоб воно охололо і стало хрустким.