Рецепт Печеньки з зеленим чаєм фото

Печеньки з зеленим чаєм
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Тісто , Горіхи
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Зелений чай матчу - це не тільки освіжаючий і підбадьорливий напій, але ще і інгредієнт для десертів і випічки. Печеньки з зеленим чаєм - відмінний десерт красивого зеленого кольору і з ніжним ароматом.

Опис приготування:

Печеньки з зеленим чаєм - одна з найулюбленіших домашніх солодощів в моїй родині. Цікавий рецепт я знайшла в інтернеті, приготувала, він сподобався і прижився на нашій кухні. Отже, як приготувати таке печиво? Дуже легко і досить швидко. Зелений чай надає гарний колір і тонкий аромат, але яскравого смаку він не дає. Тому в печиво чітко відчувається смак арахісу і ванільного цукру. Ви можете додати і інші наповнювачі для смаку: наприме, шматочки шоколаду або кокосову стружку. Солодке, ситне і незвичайне на вигляд печиво порадує близьких і здивує гостей.

  • Арахіс - 300 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Зелений чай матчу - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 250 грам
  • Пелюстки мигдалю - 50 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
печеньки з зеленим чаєм - фото крок 1
Горіхи подрібнити блендером в крихту.
печеньки з зеленим чаєм - фото крок 2
Змішайте борошно, цукор (звичайний і ванільний), зелений чай, сіль, горіхи і рослинне масло. Замісити тісто і відправте його на 30-60 хвилин постояти в холодильнику (оберніть в харчову плівку).
печеньки з зеленим чаєм - фото крок 3
Тісто розкачати на столі, присипаному борошном, в пласт 2 см. За допомогою формочок виріжте печиво.
печеньки з зеленим чаєм - фото крок 4
На кожне печиво покладіть кілька пелюсток мигдалю, легенько натисніть. Надішліть в розігріту до 150 градусів духовку на 25 хвилин.
печеньки з зеленим чаєм - фото крок 5
Після того як печиво спечеться, складіть його на решітку щоб воно охололо і стало хрустким.

Схожі рецепти