Рис із зеленим чаєм
(покроковий рецепт з фото)
Не втомлююся дивуватися особливості азіатської кухні! Цей рецепт приготування рису з зеленим чаєм - приголомшливе блюдо, яке швидко готується, і має незвичайний смак! дуже корисне, до того ж!
Звичайно, це блюдо на любителя. Але якщо ви - прихильник здорової їжі, і вас притягує східна кухня - обов'язково спробуйте цей простий рецепт рису з зеленим чаєм! Рис набуває легкий трав'янистий відтінок і присмак чаю, з легкою гіркуватістю і неймовірно вишуканим ароматом! Єдине, звичайно, рекомендую використовувати чай тільки високої якості. Бажаю удачі!
- Мал - 200 грам
- Окріп - 250 грам
- Чай зелений - 1 Ст. Ложка (смачно, якщо це буде чай з жасмином)
- Кунжут - 2 Ст. Ложки (обсмажений білий і чорний кунжут)
- Спеції - 1 За смаком
- Тофу - 200 грам
- Горошок зелений - 100 грам
1. Рис відварити зі спеціями до готовності. А в 250 мл окропу заваримо чай. Міцний чай виливаємо до рису, і на маленькому вогні Томім, поки волога не піде, а рис не розбухне.
2. Тепер огонб вимкнемо, додамо білий кунжут і чайне листя. Перемішаємо.
3. Ось, власне і все! Викладаємо на тарілку, посипаємо чорним кунжутом, і робимо таку собі "ромашку" з шматочками тофу замість пелюсток. Смачно і корисно!