Печиво з зеленим чаєм
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з зеленим чаєм має дуже незвичайний, свіжий і насичений смак, а також просто непередаваний аромат. Рецепт смачного печива з зеленим чаєм вельми простий - переконайтеся в цьому самі!
Печиво з зеленим чаєм - мабуть, улюблене печиво моїх дітей. Приготувати це печиво потайки, в якості сюрпризу, не вдається - під час запікання смачний аромат печива розлітається по всій квартирі, і все від своїх екранів прилипають до віконця духовки, з нетерпінням чекаючи, коли ж нарешті печиво з зеленим чаєм буде готово. Дійсно, печиво виходить дуже незвичайне - варто спробувати. Добре йде з теплим чаєм і теплим молоком.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Борошно - 170 грам
- Мигдаль - 40 грам
- Зелений чай (зварювання) - 1 Ст. Ложка
Розігріваємо духовку до 180 градусів. На деко кладемо лист фольги, на фольгу викладаємо мигдаль. Запікаємо мигдаль близько 8-10 хвилин, після чого перекладаємо горішки в кухонний комбайн.
Подрібнюємо мигдаль - дрібно, але не в крихту. Невеликі шматочки мигдалю можуть потрапляти.
Змішуємо мигдаль з борошном, отставляем.
Остигнуло до кімнатної температури і злегка розм'якшене масло гарненько перемішуємо з цукровою пудрою.
Додаємо в масляну суміш листя зеленого чаю (якщо у вас великі - подрібнити), гарненько перемішуємо. Маса повинна змінити колір в зелений колір, а самих листочків чаю в масі вже практично не має відчуватися.
Підсипає до нашої зеленої маси суміш борошна і мигдалю.
Швидко замішуємо тісто.
Досить однієї хвилини, щоб у вас вийшло однорідне і досить м'яке тісто.
Тісто ділимо приблизно на 15 частин, з кожної частини формуємо кульку. Викладаємо наші кульки на деко, застелений пергаментним папером.
Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 20-25 хвилин (в залежності від вашої духовки, я запікаю рівно 22 хвилини).
Готове печиво остудити, посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Смачного!