Кекс з чаєм «Ерл Грей» в глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Зізнаюся, що я не є прихильником чаю Ерл Грей, але побачивши тільки захоплені відгуки до рецептом кексу з додаванням цього чаю від Андрія Рудькова, зважилася на експеримент і не прогадала! пробуємо?
Розповім вам рецепт, як приготувати кекс з чаєм "ерл Грей" в глазурі, і уточню деякі тонкощі.
Андрій Рудько дізнався про нього на курсі Ніколя П'єро в школі VIP-Msaters. Цей кекс справив там фурор. Структура кексу виходить дуже ніжною, розсипчастою. Чи не сухий, НЕ вологий, ідеальний! А глазур як би "запечатує" аромат чаю і збільшує при цьому термін зберігання кексу. Аромат чаю надає кексу свою ненав'язливу вишукану нотку.
У Андрія кекс виходить з ідеально рівною верхівкою. З моєї духовкою спершу вийшов з розломом, як на фінальному фото. Наступного разу я накрила форму з тестом фольгою і випікала півгодини, а потім зняла її і випікала далі, тому що тісто вже піднялося.
В оригіналі рецепта додається 270г цукру, але мені здалося, що це ду-уже багато, тому зменшила його кількість до 200г, в поєднанні з глазур'ю вийшло ідеально.
Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 230 грам
- Чай "ерл Грей" - 10 грам
- Яйця - 4 штуки (маленькі, вага без шкаралупи - 195г)
- Цукор - 200 грам
- Вершки 20% - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 75 грам
- Коньяк - 10 грам
- Розпушувач - 6 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Сік - 40 мілілітрів (за смаком: лимонний, вишневий або сливовий)