Рецепт Кекс з чаєм «Ерл Грей» в глазурі фото

Кекс з чаєм «Ерл Грей» в глазурі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яйця, Апельсин, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Кекси

Зізнаюся, що я не є прихильником чаю Ерл Грей, але побачивши тільки захоплені відгуки до рецептом кексу з додаванням цього чаю від Андрія Рудькова, зважилася на експеримент і не прогадала! пробуємо?

Розповім вам рецепт, як приготувати кекс з чаєм "ерл Грей" в глазурі, і уточню деякі тонкощі.

Андрій Рудько дізнався про нього на курсі Ніколя П'єро в школі VIP-Msaters. Цей кекс справив там фурор. Структура кексу виходить дуже ніжною, розсипчастою. Чи не сухий, НЕ вологий, ідеальний! А глазур як би "запечатує" аромат чаю і збільшує при цьому термін зберігання кексу. Аромат чаю надає кексу свою ненав'язливу вишукану нотку.

У Андрія кекс виходить з ідеально рівною верхівкою. З моєї духовкою спершу вийшов з розломом, як на фінальному фото. Наступного разу я накрила форму з тестом фольгою і випікала півгодини, а потім зняла її і випікала далі, тому що тісто вже піднялося.

В оригіналі рецепта додається 270г цукру, але мені здалося, що це ду-уже багато, тому зменшила його кількість до 200г, в поєднанні з глазур'ю вийшло ідеально.

Приємних вам клопоту на кухні!

  • Борошно - 230 грам
  • Чай "ерл Грей" - 10 грам
  • Яйця - 4 штуки (маленькі, вага без шкаралупи - 195г)
  • Цукор - 200 грам
  • Вершки 20% - 120 мілілітрів
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Коньяк - 10 грам
  • Розпушувач - 6 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Сік - 40 мілілітрів (за смаком: лимонний, вишневий або сливовий)
кекс з чаєм
Підготуйте необхідні продукти.
кекс з чаєм
Подрібніть чай при допомогою качалки.
кекс з чаєм
Висипати подрібнений чай в вершки, доведіть до кипіння. Додайте вершкове масло, розмішайте і зніміть з плити.
кекс з чаєм
Яйця збийте з цукром в світлу піну.
кекс з чаєм
Борошно і розпушувач частинами просійте в яєчну суміш. Перемішайте за допомогою лопатки до однорідності.
кекс з чаєм
Влийте вершки з чаєм, акуратно перемішайте. Якщо вирішили додавати коньяк, додайте його разом з вершками.
кекс з чаєм
Духовку розігрійте до 160 градусів. Форму для запікання застеліть пергаментом або зробіть "французьку сорочку" (змастіть форму маслом, присипте борошном). Влийте обережно тісто. Запікайте кекс протягом 45-55 хвилин. Готовність перевіряйте сухий шпажкою.
кекс з чаєм
Приготуйте глазур. Цукрову пудру з'єднайте з соком і ретельно розмішайте, щоб не було грудочок. Глазур я вже пробувала готувати з різними соками. В оригіналі використовують лимонний або вишневий. Цього разу я взяла сливовий, вийшов дуже ніжний рожевий колір.
кекс з чаєм
Готовий кекс залиште остигати в формі, потім викладіть на пергамент або силіконовий килимок і нанесіть глазур. Лопаткою розподіліть її по всій поверхні кексу. Поставте кекс в розігріту до 60 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час волога почне випаровуватися, і глазур стане глянцевою. Чим довше будете нагрівати глазур в духовці, тим вона буде більш прозорою. Чи не передержіте!
кекс з чаєм
Приємного чаювання!

Схожі рецепти