Пиріг «Ерл Грей»
(покроковий рецепт з фото)
Абсолютно незвичайний і ароматний пиріг до чаю. Такий ви можете робити хоч кожен день, змінюючи смак основного інгредієнта. Розповім, як приготувати пиріг «Ерл Грей».
Рекомендую використовувати не чайні пакетики, а саме розсипний чай, тоді смак готового пирога значно цікавіше і ароматні. Не любите цей сорт чаю? Замініть його будь-яким іншим, в тому числі зеленим або фруктовим, тут можна використовувати чай з лавандою. Подавайте пиріг після охолодження.
- Чай «Ерл Грей» - 1 Ст. Ложка (розсипний)
- Апельсин - 1 штука(Cedra)
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 0, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Борошно - 1, 5 склянки
1. Викладіть столову ложку розсипного чаю в кавомолку і подрібніть, тільки не до дрібної крихти.
2. Вимийте апельсин, натріть його цедру на тертці.
3. У миску викладіть сметану, вершкове масло, порізане шматочками, цукор, апельсинову цедру, подрібнений чай, сіль.
4. Збийте всі інгредієнти в однорідну суміш, на це піде близько 4-5 хвилин.
5. Вбийте по одному курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного.
6. Додайте соду і перемішайте.
7. В самому кінці введіть борошно і розмішайте тісто.
8. Змастіть форму для випічки маслом, викладіть в неї тісто.
9. Запікайте близько 50-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці, перевірте пиріг на готовність вже через 40 хвилин.
10. Дістаньте пиріг з духовки, залиште його в формі на 10 хвилин.
11. Перекладіть пиріг з форми на обробну поверхню і залиште до повного охолодження.