Пиріг «пиріг»
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг - це дивно простий у приготуванні пиріг. Усе, що вам потрібно зробити - це змішати інгредієнти, викласти на готове тісто, скрутить в ролл, викласти на блюдо у формі спіралі і випекти.
Пиріг "баніца" можна готувати з м'ясом, рисом, шпинатом і навіть з гарбузом і цукром для солодкого варіанти. Я розповім вам як приготувати пиріг "баніца" з сиром. Цей рецепт дуже класний! Гострий болгарський овечий сир, як і сир "фета", надає пирога фантастичний смак. Давайте готувати!
- Тісто "філо" - 500 грам
- Яйце - 5 штук
- Бринза - 400 грам
- Йогурт - 245 грам
- Соняшникова олія - 125 мілілітрів
- Холодна вода - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1
Розігрійте духовку до 190 градусів. Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.
2
Яйця злегка збийте і покришите в них бринзу. Перемішайте. Туди ж додайте йогурт, масло і воду.
3
Розгорніть тісто "філо", викладіть на нього невелику кількість начинки. Спочатку беріть один лист, а потім всі інші. Я беру начинку в руки і просто посипаю, рівномірно розподіляючи її по тесту.
4
Нещільно скрутіть лист тіста у вигляді колоди і помістіть в форми для випікання у вигляді спіралі.
5
Змастіть зверху маслом і запікайте протягом 45 хвилин до золотистого кольору.
6
Залиште остигати на 20 хвилин. Подавайте пиріг з йогуртом.