Яблучний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Цей яблучний пиріг з дріжджового тіста в домашніх умовах готується дуже просто. А як - я вам зараз розповім! Тісто беремо готове, а яблучка - послаще. Смачна і швидка випічка виходить!
Такий пиріг дуже смачний і ніжний, він не затримується на столі. Тут використовується класичне поєднання кориці і яблук, яке вже само по собі може прикрасити будь-яку страву! Так що цей пиріг вийде смачним без особливих зусиль. Рекомендую!
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам(1 пачка)
- Яблука - 400 грам
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 4-7 Ст. Ложок (за смаком і залежно від того, наскільки ваші яблука солодкі)
1. Тісто розморозимо і розділимо на дві частини: одна побільше, інша поменше. З тієї, що побільше, розкачати пласт за розміром форми. Викладаємо у форму, формуючи бортики. Протикаємо в декількох місцях ножем.
2. Яблука ріжемо шматочками, викладаємо на тісто і посипаємо цукром і корицею. Тепер з тіста робимо пласт поменше, накладаємо його зверху, як кришечку.
3. Тепер скріплюємо бортики з нижнім шаром. А по центру ножем вирізаємо сердечко. Посипаємо цукровою пудрою, випікаємо 40 хвилин.
4. Яблука і тісто повинні стати м'якими, Крім того, тісто має трохи "роздутися" . Готово!