Рецепт Яблучний штрудель з дріжджового тіста фото

Яблучний штрудель з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Струдель

В одному з кафе спробував смачний штрудель, який мені настільки сподобався, що довелося просити рецепт у кухаря. Розповім, як приготувати яблучний штрудель з дріжджового тіста.

Цей рецепт відноситься до традиційної випічки, тому з його допомогою можна порадувати і здивувати своїх гостей чудовою ароматною випічкою. Традиційно штрудель наповнюють фруктами, ягодами, горіхами і сухофруктами. Головне - щоб тісто було тонким, тоді випічка вийде дуже смачною. Тісто для випічки роблю самостійно, бо не дуже довіряю покупному варіанту.

  • Борошно - 125 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 40 грам
  • Яблука - 750 грам
  • Панірувальні сухарі - 40 грам
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукровий пісок - 50 грам
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Борошно просівають в миску, кладу сіль і чайну ложку цукру, перемішую на слабких оборотах міксера.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Вливаю тонкою цівкою питну воду та олію, продовжую вимішувати віночком, на це пішло близько 10-15 хвилин. Накриваю тісто плівкою, залишаю його "відпочивати" .
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Зелені яблука мою, зрізаю з них шкірку, а потім розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і нарізаю фрукти невеликими шматочками.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Ізюм заливаю холодною водою і залишаю на 10 хвилин, потім віджимають і кладу в миску, додаю туди ж яблука, корицю і цукор, що залишився, перемішую.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 5
5. На столі розстеляю рушник або м'яку тканину, посипаю її борошном, викладаю тісто.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Качалкою або вручну розтягую тісто за розміром тканини, весь час посипаючи його борошном, потрібно зробити його дуже тонким.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Посипаю тісто цукровою пудрою, змащую його підталим вершковим маслом, а потім посипаю панірувальними сухарями.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Викладаю раніше приготовлену яблучну начинку на тісто так, щоб залишалося по 2 сантиметра з кожного краю.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 9
9. За допомогою тканини повертаю тісто рулетом таким чином, щоб начинка не випала.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Деко застеляють пергаментом, викладаю на нього штрудель, змащую зверху вершковим маслом і посипаю цукровою пудрою.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 11
11. Відправляю випічку в розігрітий до 220 градусів духовку на 45 хвилин, після чого дістаю його і, поки ще гарячий, посипаю цукровою пудрою.
яблучний штрудель з дріжджового тіста - фото крок 12
12. Трохи остиглий штрудель нарізаю шматочками і викладаю на тарілку, подаю його зі збитими вершками або кулькою морозива.

Схожі рецепти