Яблучний штрудель з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
В одному з кафе спробував смачний штрудель, який мені настільки сподобався, що довелося просити рецепт у кухаря. Розповім, як приготувати яблучний штрудель з дріжджового тіста.
Цей рецепт відноситься до традиційної випічки, тому з його допомогою можна порадувати і здивувати своїх гостей чудовою ароматною випічкою. Традиційно штрудель наповнюють фруктами, ягодами, горіхами і сухофруктами. Головне - щоб тісто було тонким, тоді випічка вийде дуже смачною. Тісто для випічки роблю самостійно, бо не дуже довіряю покупному варіанту.
- Борошно - 125 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 40 грам
- Яблука - 750 грам
- Панірувальні сухарі - 40 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукровий пісок - 50 грам
1. Борошно просівають в миску, кладу сіль і чайну ложку цукру, перемішую на слабких оборотах міксера.
2. Вливаю тонкою цівкою питну воду та олію, продовжую вимішувати віночком, на це пішло близько 10-15 хвилин. Накриваю тісто плівкою, залишаю його "відпочивати" .
3. Зелені яблука мою, зрізаю з них шкірку, а потім розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння і нарізаю фрукти невеликими шматочками.
4. Ізюм заливаю холодною водою і залишаю на 10 хвилин, потім віджимають і кладу в миску, додаю туди ж яблука, корицю і цукор, що залишився, перемішую.
5. На столі розстеляю рушник або м'яку тканину, посипаю її борошном, викладаю тісто.
6. Качалкою або вручну розтягую тісто за розміром тканини, весь час посипаючи його борошном, потрібно зробити його дуже тонким.
7. Посипаю тісто цукровою пудрою, змащую його підталим вершковим маслом, а потім посипаю панірувальними сухарями.
8. Викладаю раніше приготовлену яблучну начинку на тісто так, щоб залишалося по 2 сантиметра з кожного краю.
9. За допомогою тканини повертаю тісто рулетом таким чином, щоб начинка не випала.
10. Деко застеляють пергаментом, викладаю на нього штрудель, змащую зверху вершковим маслом і посипаю цукровою пудрою.
11. Відправляю випічку в розігрітий до 220 градусів духовку на 45 хвилин, після чого дістаю його і, поки ще гарячий, посипаю цукровою пудрою.
12. Трохи остиглий штрудель нарізаю шматочками і викладаю на тарілку, подаю його зі збитими вершками або кулькою морозива.