Штрудель яблучний з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо потрібно швиденько приготувати смачний десерт, то тут на допомогу приходить готове тісто. Сьогодні розповім, як приготувати штрудель яблучний з листкового тіста, з додаванням ароматної кориці.
Листкове тісто випікається дуже швидко, тому приготування випічки не займе у вас багато часу. Традиційний віденський штрудель з листковим тістом виходить дуже смачний, з приємною золотистою скоринкою та ароматом кориці. Штрудель можна подати з кулькою морозива.
- Листкове тісто - 1 штука
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Яблука - 6 штук
- Цукор - 100 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
1
Борошно насипте на стіл і викладіть тісто, розкачайте його тонко і викладіть на деко, застелене пергаментом. Надішліть тісто з листом в холодильник.
2
Тим часом вимийте і очистіть яблука від шкірки, потім розріжте і видаліть кісточки, наріжте яблука тонко.
3
Сковороду розігрійте зі столовою ложкою вершкового масла, викладіть яблука, потім 80 грам цукрового піску і корицю. Готуйте яблука близько 15 хвилин, періодично перемішуючи їх. Викладіть начинку на тарілку і залиште для охолодження.
4
Дістаньте тісто з холодильника, уздовж по центру викладіть начинку, відступаючи по 2-3 см від кінця. Потім закиньте обидва краї на начинку і заліпити. Переверніть тісто швом вниз.
5
Час, що залишився вершкове масло розтопіть і змастіть їм випічку, посипте цукром і по центру проткніть тісто, щоб виходила пара.
6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 40 хвилин, потім дістаньте з духовки і залиште на 10-15 хвилин.
7
Розріжте пиріг на шматочки і подавайте до столу вже трохи остиглим, смачного!