Рецепт Яблучний штрудель з листкового тіста фото

Яблучний штрудель з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На сніданок
Випічка, Струдель

Штрудель - відомий європейський рулет з різними начинками. Вперше штрудель приготували ще в XVII столітті, після чого він отримав величезну популярність.

Готують штрудель з листового тіста з різними начинками. У десертний штрудель додають фрукти і ягоди, сухофрукти, сир, мак і корицю. Солодкий штрудель зазвичай подають до кави з кулькою пломбіру. Несолодкі ж штрудели готують з сиром, м'ясом, картоплею та ковбасою. Я поділюся з вами класичним рецептом, як приготувати яблучний штрудель з листкового тіста. Зробити це дуже просто, якщо у вас є квадрат готового листкового тіста і кілька яблук.

  • Тісто листкове дріжджове - 250 грам
  • Яблука - 400 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
яблучний штрудель з листкового тіста - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно встигло розморозитися.
яблучний штрудель з листкового тіста - фото крок 2
Яблука поріжте дрібними кубиками. Додайте цукор і корицю, збризніть лимонним соком і перемішайте.
яблучний штрудель з листкового тіста - фото крок 3
Тісто розкачати максимально тонко, приблизно в 1-2 мм. Порада: розгортайте тісто прямо на пергаменті: по перше, воно не пристане до робочої поверхні, а по-друге, його легше буде переносити і згортати. З 2/3 листа тесту викладіть яблучну начинку.
яблучний штрудель з листкового тіста - фото крок 4
Загорніть тісто в рулет. От саме в цій справі вам пергамент і допоможе.
яблучний штрудель з листкового тіста - фото крок 5
Зробіть зверху кілька надрізів, змастіть рулет яйцем.
яблучний штрудель з листкового тіста - фото крок 6
Запікайте штрудель в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин. Подавайте яблучний штрудель до чаю або кави гарячим.

Схожі рецепти