Яблучний штрудель з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - відомий європейський рулет з різними начинками. Вперше штрудель приготували ще в XVII столітті, після чого він отримав величезну популярність.
Готують штрудель з листового тіста з різними начинками. У десертний штрудель додають фрукти і ягоди, сухофрукти, сир, мак і корицю. Солодкий штрудель зазвичай подають до кави з кулькою пломбіру. Несолодкі ж штрудели готують з сиром, м'ясом, картоплею та ковбасою. Я поділюся з вами класичним рецептом, як приготувати яблучний штрудель з листкового тіста. Зробити це дуже просто, якщо у вас є квадрат готового листкового тіста і кілька яблук.
- Тісто листкове дріжджове - 250 грам
- Яблука - 400 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно встигло розморозитися.
Яблука поріжте дрібними кубиками. Додайте цукор і корицю, збризніть лимонним соком і перемішайте.
Тісто розкачати максимально тонко, приблизно в 1-2 мм. Порада: розгортайте тісто прямо на пергаменті: по перше, воно не пристане до робочої поверхні, а по-друге, його легше буде переносити і згортати. З 2/3 листа тесту викладіть яблучну начинку.
Загорніть тісто в рулет. От саме в цій справі вам пергамент і допоможе.
Зробіть зверху кілька надрізів, змастіть рулет яйцем.
Запікайте штрудель в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин. Подавайте яблучний штрудель до чаю або кави гарячим.