Штрудель яблучний з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу приготувати справжній австрійський штрудель з витяжного тіста, скористайтеся цим рецептом і приготуйте "ледачий", але не менш смачний штрудель з готового листкового тіста.
Тонке хрустке тісто і соковита ароматна начинка… саме за це нам так подобається штрудель. Але робити правильну витяжний тісто не всім під силу, та й часу частенько не вистачає. Так давайте ж подивимося, як приготувати яблучний штрудель з готового листкового тіста. Це ледачий варіант улюбленої багатьма випічки.
- Листкове тісто - 500 грам
- Яблука - 4 штуки (середнього розміру)
- Горіхи рубані - 1/2 склянки (волоські, мигдаль, лісові та ін.)
- Сухарі мелені - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Цукор білий - 4 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 2-3 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 0, 5 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
- Вершкове масло - 50-75 грам
Підготуємо інгредієнти. Тісто розкладемо на столі, нехай розморожується. Яблука очистимо й наріжемо кубиками зі сторонами приблизно 1см.
Викладемо нарізані яблука в миску, додамо 2 столові ложки білого цукру, корицю і борошно. Перемішаємо і нехай постоять хвилин 15.
Подрібнимо горіхи, додамо до них мелені сухарі і 2 ложки цукру. Перемішаємо. І можна включити духовку, нехай нагрівається до 180 градусів.
Розкачати листкове тісто в прямокутник і смажена м'яким вершковим маслом. Потім розділити тісто шар на дві частини.
Висипаємо на один пласт тіста, відступивши від краю приблизно 4 см, половину суміші горіхів і сухарів, а поверх викладаємо половину яблук. Другий штрудель робимо точно так же.
І тепер загортаємо тісто з начинкою в рулет. Ретельно защипуємо краю. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Змащуємо штрудели жовтком, збитим з ложкою води, і посипаємо коричневим цукром. Робимо по поверхні кілька косих розрізів і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 45-50.
Подаємо теплий штрудель до столу!