Рецепт Штрудель яблучний з готового листкового тіста фото

Штрудель яблучний з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня , Австрійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Випічка, Солодке, Струдель

Якщо у вас немає часу приготувати справжній австрійський штрудель з витяжного тіста, скористайтеся цим рецептом і приготуйте "ледачий", але не менш смачний штрудель з готового листкового тіста.

Тонке хрустке тісто і соковита ароматна начинка… саме за це нам так подобається штрудель. Але робити правильну витяжний тісто не всім під силу, та й часу частенько не вистачає. Так давайте ж подивимося, як приготувати яблучний штрудель з готового листкового тіста. Це ледачий варіант улюбленої багатьма випічки.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Яблука - 4 штуки (середнього розміру)
  • Горіхи рубані - 1/2 склянки (волоські, мигдаль, лісові та ін.)
  • Сухарі мелені - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Цукор білий - 4 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий - 2-3 Ст. Ложок
  • Кориця мелена - 0, 5 Ст. Ложки
  • Жовток - 1 штука
  • Вершкове масло - 50-75 грам
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти. Тісто розкладемо на столі, нехай розморожується. Яблука очистимо й наріжемо кубиками зі сторонами приблизно 1см.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 2
Викладемо нарізані яблука в миску, додамо 2 столові ложки білого цукру, корицю і борошно. Перемішаємо і нехай постоять хвилин 15.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 3
Подрібнимо горіхи, додамо до них мелені сухарі і 2 ложки цукру. Перемішаємо. І можна включити духовку, нехай нагрівається до 180 градусів.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 4
Розкачати листкове тісто в прямокутник і смажена м'яким вершковим маслом. Потім розділити тісто шар на дві частини.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 5
Висипаємо на один пласт тіста, відступивши від краю приблизно 4 см, половину суміші горіхів і сухарів, а поверх викладаємо половину яблук. Другий штрудель робимо точно так же.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 6
І тепер загортаємо тісто з начинкою в рулет. Ретельно защипуємо краю. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 7
Змащуємо штрудели жовтком, збитим з ложкою води, і посипаємо коричневим цукром. Робимо по поверхні кілька косих розрізів і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 45-50.
штрудель яблучний з готового листкового тіста - фото крок 8
Подаємо теплий штрудель до столу!

Схожі рецепти