Рецепт Штрудель з готового листкового тіста фото

Штрудель з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Струдель
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Штрудель - німецьке борошняне блюдо, яке робиться з листкового тіста і за своєю формою нагадує рулет. Даний десерт дуже популярний у всіх німецькомовних країнах, а також в Чехії і Угорщини.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати штрудель з готового листкового тіста, підготуйте начинку. Традиційно використовуються яблука і родзинки, але це ж зовсім не означає, що вам не можна експериментувати. Також можете пробувати додавати різні смакові і ароматичні добавки. Спробуйте мій рецепт, як приготувати штрудель з готового листкового тіста.

  • Листкове тісто - 375 грам
  • Яблука - 2 штуки
  • Ізюм - 65 грам
  • Панірувальні сухарі - 40 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Цедра лимону - За смаком
  • Кедрові горішки - 30 грам
  • Молоко - 2 чайних ложки
штрудель з готового листкового тіста - фото крок 1
Яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. У великій мисці змішайте яблука, родзинки, кедрові горішки, цукор і цедру лимона.
штрудель з готового листкового тіста - фото крок 2
На пергаментному папері розкачати листкове тісто. Щедро присмачите його панірувальними сухарями, розподіліть зверху яблучну суміш.
штрудель з готового листкового тіста - фото крок 3
За допомогою пергаменту (або без нього) загорніть тісто з начинкою в рулет, закріпіть шов за допомогою пари крапель молока. Не забудьте перевернути виріб швом вниз. Зробіть кілька надрізів на поверхні штруделя.
штрудель з готового листкового тіста - фото крок 4
Змастіть штрудель молоком і випікайте на деку, застеленому пергаментним папером, протягом 40 хвилин. Температура духовки - 190 градусів.
штрудель з готового листкового тіста - фото крок 5
Перед подачею присипте поверхню штруделя цукровою пудрою до смаку. Смачного!

Схожі рецепти