Штрудель з готового листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Штрудель - німецьке борошняне блюдо, яке робиться з листкового тіста і за своєю формою нагадує рулет. Даний десерт дуже популярний у всіх німецькомовних країнах, а також в Чехії і Угорщини.
Для того, щоб приготувати штрудель з готового листкового тіста, підготуйте начинку. Традиційно використовуються яблука і родзинки, але це ж зовсім не означає, що вам не можна експериментувати. Також можете пробувати додавати різні смакові і ароматичні добавки. Спробуйте мій рецепт, як приготувати штрудель з готового листкового тіста.
- Листкове тісто - 375 грам
- Яблука - 2 штуки
- Ізюм - 65 грам
- Панірувальні сухарі - 40 грам
- Цукор - 60 грам
- Цедра лимону - За смаком
- Кедрові горішки - 30 грам
- Молоко - 2 чайних ложки
Яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками. У великій мисці змішайте яблука, родзинки, кедрові горішки, цукор і цедру лимона.
На пергаментному папері розкачати листкове тісто. Щедро присмачите його панірувальними сухарями, розподіліть зверху яблучну суміш.
За допомогою пергаменту (або без нього) загорніть тісто з начинкою в рулет, закріпіть шов за допомогою пари крапель молока. Не забудьте перевернути виріб швом вниз. Зробіть кілька надрізів на поверхні штруделя.
Змастіть штрудель молоком і випікайте на деку, застеленому пергаментним папером, протягом 40 хвилин. Температура духовки - 190 градусів.
Перед подачею присипте поверхню штруделя цукровою пудрою до смаку. Смачного!