Яблучний пиріг з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з листкового тіста завжди виходять смачними, їх люблять і дорослі, та діти. З готового листкового тіста спекти пиріг не проблема навіть для початківця кулінара. Рецепт простий, все вдасться!
Не знаю як ви, а я дуже люблю різну випічку з листкового тіста. Листкове тісто - ніжне і легке, з ним дуже легко працювати. Начинка для пирогів може бути різною: солоної або солодкої. Сьогодні я хочу вам розповісти, як приготувати смачний яблучний пиріг з листкового дріжджового тіста. І начинка у нас буде дуже цікавою: не просто яблука, а яблука з суфле. Сподіваюся, вам сподобається результат!
- Листкове тісто - 500 грам
- Яблука - 4-5 штук (великих)
- Вершки - 150-200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Ізюм - 50 грам (по бажанню)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Яблука для начинки краще брати твердих сортів і кисло-солодкі. І, якщо тісто у вас в морозилці, дістаньте його - нехай розморожується.
Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо тонкими скибочками.
Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, викладаємо яблука, тушкуємо хвилини 3-4 на досить великому вогні.
Додаємо до яблук дві столові ложки цукру і корицю, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин. Яблука не повинні перетворитися в пюре!
Злегка розкачати тісто, воно не повинно бути дуже тонким. Вирізаємо коло за розміром форми - 26-28 см.
Із залишків тіста сформуємо дві смуги для того, щоб зробити у пирога рівні бортики.
Форму для випічки злегка змажемо маслом, викладемо в неї заготовки з тіста. Постарайтеся бортики добре з'єднати з денцем пирога. Можна відразу розкачати пласт тесту з урахуванням припуску на бортики, а потім руками розрівняти тісто, формуючи бортики.
Якщо ви вирішили додати в начинку родзинки або інші сухофрукти, ретельно промийте їх теплою водою і максимально обсушіть. Додаємо родзинки в яблучну начинку. І викладаємо остигнула (! !! ) начинку на тісто.
А тепер приготуємо смачне суфле-заливку для пирога. У невелику миску вбиваємо яйця, додаємо ванільний цукор і столову ложку звичайного цукру. Збиваємо.
У збиті яйця невеликими порціями додаємо вершки, продовжуємо збивати.
Заливаємо масою начинку.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40.
Розрізаємо остиглий пиріг, подаємо його до столу.