Пиріг з листкового дріжджового тіста з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати пиріг з листкового дріжджового тіста з фаршем? Я пропоную приготувати простий і доступний пиріг, дуже смачний, шаруватий і ароматний. Начинку для пирога попередньо обсмажити.
Перед подачею прикрасьте пиріг зеленню. Злегка остудіть і подайте до столу. Гарячим є пиріг не рекомендую. По-перше це шкідливо, а по-друге пиріг проявляє свій смак злегка охолонувши і просочившись м'ясним соком.
- Листкове тісто готове - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Фарш - 500 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Печериці або інший овоч - За смаком
Для приготування пирога з фаршем нам необхідно очистити і нарізати цибулю кубиком. Лук ми будемо обсмажувати. Намагайтеся нарізати дрібно.
На рослинному маслі обсмажте цибулю до рум'янцю.
До обсмаженої цибулі додайте фарш. Розмішайте. Підлити трохи водички, щоб фарш добре протушкувати.
Листкове тісто розморозити і розкачати в пласт.
Окремо в мисці змішайте яйце і трохи збийте до однорідності маси. Злегка посоліть і поперчіть.
На пласт тіста викладіть фарш. Розподіліть його по по поверхні пласта, відступивши від краю 2-3 см. Підніміть краю пласта тіста і сформуйте бортики.
Краї тесту змастіть сумішшю молока і яйця. Залишки яєчної суміші вилийте на фарш так, щоб їх рівень не покинув межі пирога. Рівномірно розподіліть по всьому пирогу.
Прикрасьте пиріг за смаком. Це можуть бути кільця цибулі або пара-трійка нарізаних грибів.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у духовці близько 15 хвилин.