Пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Любите готувати смачно, але не проводячи багато часу на кухні? Тоді спробуйте цей простий рецепт пирога з грибами з листкового дріжджового тіста. Це апетитно, ситно і досить легко.
В цей рецепт приготування пирога з грибами з листкового дріжджового тіста можна використовувати не тільки лисички, як в даному випадку, але і будь-які інші гриби, які є під рукою. При бажанні пиріг можна доповнити також невеликим шматочком відвареного курячого філе або парою картоплин, наприклад.
- Листкове тісто - 500 грам
- Гриби - 400-500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Сир - 100 грам (по бажанню)
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
1. Грибочки вимити і відкинути на друшляк, щоб вони трохи просохли.
2. Нарізати їх невеликими скибочками і викласти в глибоку миску.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди подрібнену цибулю з грибами. Обсмажити на середньому вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком. Викласти зі сковороди і як слід остудити. В рецепт приготування пирога з грибами з листкового дріжджового тіста можна спробувати використовувати консервовані грибочки.
4. Щоб зробити начинку більш соковитою і цікавою, можна використовувати сир, трохи сметани і зелень за смаком.
5. Вбити в невелику мисочку яйце, додати тертий на дрібній тертці сирок і трохи сметани. Всипати борошно для консистенції і ретельно перемішати.
6. На деко, застелене пергаментом, викласти половину тіста, розкатаного за розміром.
7. Зверху викласти гриби, розрівнявши їх по поверхні.
8. Додати трохи свіжої зелені і вилити яєчно-сирну заливку.
9. Верхній шматочок тесту можна зробити оригінальним за допомогою спеціальних формочок для печива, краще в грибний тематики. Вирізати кілька грибочків з тіста.
10. Накрити тестом начинку, щільно закріпивши краю і змастивши верх збитим яйцем. Вирізані грибочки можна викласти зверху або окремо обсмажити. Надіслати лист в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
11. Коли пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах готовий, його краще залишити на 5-7 хвилин, щоб дати йому трохи охолонути, а тільки потім нарізати і подавати до столу.
12. Такий пиріг стане сьогоденні прикрасою навіть святкового столу.