Рецепт Пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста фото

Пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Гриби , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любите готувати смачно, але не проводячи багато часу на кухні? Тоді спробуйте цей простий рецепт пирога з грибами з листкового дріжджового тіста. Це апетитно, ситно і досить легко.

Опис приготування:

В цей рецепт приготування пирога з грибами з листкового дріжджового тіста можна використовувати не тільки лисички, як в даному випадку, але і будь-які інші гриби, які є під рукою. При бажанні пиріг можна доповнити також невеликим шматочком відвареного курячого філе або парою картоплин, наприклад.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Гриби - 400-500 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Борошно - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 100 грам (по бажанню)
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 1
1. Грибочки вимити і відкинути на друшляк, щоб вони трохи просохли.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 2
2. Нарізати їх невеликими скибочками і викласти в глибоку миску.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 3
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди подрібнену цибулю з грибами. Обсмажити на середньому вогні до готовності, посолити і поперчити за смаком. Викласти зі сковороди і як слід остудити. В рецепт приготування пирога з грибами з листкового дріжджового тіста можна спробувати використовувати консервовані грибочки.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 4
4. Щоб зробити начинку більш соковитою і цікавою, можна використовувати сир, трохи сметани і зелень за смаком.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 5
5. Вбити в невелику мисочку яйце, додати тертий на дрібній тертці сирок і трохи сметани. Всипати борошно для консистенції і ретельно перемішати.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 6
6. На деко, застелене пергаментом, викласти половину тіста, розкатаного за розміром.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 7
7. Зверху викласти гриби, розрівнявши їх по поверхні.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 8
8. Додати трохи свіжої зелені і вилити яєчно-сирну заливку.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 9
9. Верхній шматочок тесту можна зробити оригінальним за допомогою спеціальних формочок для печива, краще в грибний тематики. Вирізати кілька грибочків з тіста.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 10
10. Накрити тестом начинку, щільно закріпивши краю і змастивши верх збитим яйцем. Вирізані грибочки можна викласти зверху або окремо обсмажити. Надіслати лист в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 11
11. Коли пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах готовий, його краще залишити на 5-7 хвилин, щоб дати йому трохи охолонути, а тільки потім нарізати і подавати до столу.
пиріг з грибами з листкового дріжджового тіста - фото крок 12
12. Такий пиріг стане сьогоденні прикрасою навіть святкового столу.

Схожі рецепти