Пиріг з капустою з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з капустою - всіма бажане і дуже домашнє блюдо, яке нагадує про дитинство і безтурботні часи. Сьогодні я розповім, як приготувати пиріг з капустою з листкового дріжджового тіста.
Листкове дріжджове тісто можна придбати, мабуть, в будь-якому продуктовому магазині або супермаркеті. Коштує воно недорого, а страви з такого тіста виходять дуже смачними і без вад. Самостійно готувати листкове тісто на дріжджах - процес витратний за часом. Тому я вважаю за краще брати вже готове тісто.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Яйця - 4 штуки
- Листкове тісто дріжджове - 400 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Капусту промиваємо під водою. Ріжемо її на невеликі шматочки. Кидаємо їх в блендер. Після подрібнення капуста пустить сік, це нормально. Його зливаємо через сито. Капусту кидаємо на сковороду обсмажувати в олії. Додаємо кубик вершкового масла, накриваємо капусту кришкою. tusim 10 хвилин.
Яйця варимо круто. Чистимо і натираємо їх на крупній тертці. Змішуємо з обсмаженої капустою.
Тісто розгортаємо за формою дека. Робимо в тесті бортики по краях, щоб начинка не випадала. Начиняємо пиріг яйцями з капустою.
Другу частину тіста розкочуємо, накладаємо на начинку. Кінець zashtipиvaem. На верхівці пирога робимо надрізи ножем, потім змащуємо ешл жовтком і обсипаємо кунжутом.
Відправляємо пиріг в духовку на півгодини. Температура запікання - 180 З. Пиріг готовий! Смачного!