Пиріжки з капустою з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з листкового дріжджового тіста - просто знахідка для будь-якої господині, в них можна покласти абсолютно будь-яку начинку, і завжди вони будуть виходити дуже смачними.
Готувати пиріжки з листкового дріжджового тіста простіше простого. А скільки варіантів і способів формування пиріжків існує: і квадратні, і круглі, і трикутники, і кошики, і багато-багато інших. Нижче пропоную рецепт, як приготувати пиріжки з капустою з листкового дріжджового тіста в формі прямокутників з красивою рум'яною скоринкою.
- Листкове бездріжджове тісто - 200 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Капуста смажена - 150 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь підсмажте капусту. Для цього дрібно наріжте її за допомогою щироким ножа і обсмажте на сковороді до м'якості, додайте трохи томатної пасти, розведеної водою (або сік), і готуйте до випаровування рідини. Готову капусту можна класти в пиріжки і вареники, а можна подавати до столу разом з картопляним пюре. Буде дуже смачно, тому раджу одразу робити такий капусти побільше.
Кілька листів готового листкового дріжджового тіста необхідно розморозити, розріжте кожен лист на 4 рівні частини і розкачайте так, щоб кожен шматок збільшився в розмірі приблизно в два рази.
На половину розкачане тісто викладіть по 2 ст. Ложки підготовленої капусти.
Накрийте начинку другою половиною тіста, краю змочіть водою і притисніть виделкою.
Викладіть пиріжки на деко, попередньо застеливши його папером для випікання. Змастіть кожен пиріжок збитим жовтком.
Випікайте листкові пиріжки до рум'яної скоринки. Пиріжки готові, угощайтесь самі і пригощайте своїх рідних!