Пиріжки з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт дуже смачної домашньої випічки, на приготування якої піде не більше 20 хвилин. Пиріжки з листкового тіста з різними начинками - ідеальний варіант для ситного сніданку і десерту.
Мій рецепт, як приготувати пиріжки з листкового дріжджового тіста, стане в нагоді як молодим господаркам, так і більш досвідченим. Адже ці пиріжки - просто палочка-виручалочка. У них можна покласти абсолютно будь-яку начинку: як солодку, так і несолодке. Навіть саме звичайне яблучне варення в цих пиріжках припаде до смаку навіть найвибагливішим ласунам. Від компліментів у вас не буде відбою кожен раз, коли ви будете готувати ці пиріжки, але ж їх можна готувати хоч кожен день!
- Листкове бездріжджове тісто - 300 грам
- Яблучне варення - 150 грам
- Яйце - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь дістаньте з морозильної камери, щоб воно встигло злегка підтанути, інакше його неможливо буде розкачати. Якщо ви все-таки забули про нього, то на пару хвилин покладіть тісто в духовку, яку вже пора включати.
Тісто поріжте на прямокутники (приблизно 5 з 7 см.) і злегка розкачайте.
Покладіть яблучну начинку.
Накрийте другим кінцем тесту, закріпіть краю виделкою. Зверху зробіть пару неглибоких надрізів.
Змастіть пиріжки збитим яйцем або жовтком, після чого відправте їх в духовку на 15 хвилин. Готовим пиріжків обов'язково дайте охолонути, начинка в середині буде дуже гарячою! Смачного!