Картопляний пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт перевірений неодноразово, пиріг завжди виходить вдалий, а з начинкою можна експериментувати. Тушкована капуста, як в даному рецепті, гриби або м'ясний фарш з овочами.
Процеси приготування основи для пирога і начинки розписані по черзі, але для економії часу робимо все процеси паралельно. В такому випадку, пиріг буде готовий через годину. Сир плавлений вибираємо м'який, щоб було легко його з'єднати зі сметаною.
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - половина Частин
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста - 300 грам
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Сир плавлений - 100 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Чебрець - За смаком
- Томатний соус - 1-2 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
Підготуємо інгредієнти для картопляного тіста.
Картоплячистим, ріжемо крупно і варимо до готовності.
Воду зливаємо, робимо картопляне пюре.
У картопляне пюре насипаємо борошно, сіль і додаємо 2 яйця. Все перемішуємо.
Картопляне тісто перекладаємо в силіконову форму. Розподіляємо по дну, по периметру робимо невеликий бортик.
Підготуємо інгредієнти для начинки.
Лук чистий і різав.
Морква і корінь петрушки трьом на крупній тертці.
Цибуля, моркву і корінь петрушки підсмажуємо на олії.
Капусту шаткуємо і додаємо до овочів. Готуємо всі разом 15 хвилин, періодично помішуючи.
У готову начинку додаємо трохи солі, чорний перець, листочки чебрецю і томатний соус. Все перемішуємо і перекладаємо в форму на картопляне тісто.
У піалу наливаємо сметану, додаємо м'який плавлений сир і часник. Все перемішуємо.
Суміш зі сметани і сиру викладаємо на пиріг і розподіляємо рівномірним шаром. Ставимо форму в духовку. Випікаємо протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Картопляний пиріг з капустою готовий, смачного!