Картопляний пиріг на кефірі (ситний)
(покроковий рецепт з фото)
Вам варто дізнатися, як приготувати картопляний пиріг на кефірі (ситний). Це не просто картопляне тісто, це дрібно нарізану картоплю зі спеціями, запечений з твердим сиром і тестом на кефірі.
Такий пиріг може не тільки стати хорошим другим блюдом в вашому буденному меню, але також відмінним варіантом ситного обіду. Раджу вам додати побільше твердого сиру в сирне тісто, він плавиться під час запікання і просочується на картопляний шар. Готовність картоплі можна акуратно перевірити зубочисткою або тонким ножем, від нього залежить готовність всього пирога. Подавати картопляний пиріг найкраще зі сметаною або кислим соусом на кшталт "тартар" .
- Борошно - 420 грам(300г в основне тісто, 120г в сирне тісто)
- Кефір - 410 грам(160г в основне тісто, 250г в сирне тісто)
- Масло рослинне - 70 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 3 чайних ложки (по 1, 5 немає. Ложці в кожен вид тесту)
- Перець - 1 За смаком
- Koriandr - 1 За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
- Картопля - 500 грам
- Вершкове масло - 60 грам
1. Приготуйте основне тісто: в миску налийте кефір, рослинна олія, сіль і просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке тісто. Загорніть його в плівку і відправте в холодильник.
2. Потім приготуйте сирне тісто: кефір змішайте з сіллю, перцем, борошном з розпушувачем. Додайте тертий на крупній тертці твердий сир і перемішайте.
3. Картопля очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками. Змішайте з сіллю, перцем, приправами і подрібненим часником. Форму діаметром 28 см змастіть рослинною олією.
4. Розподіліть в формі тісто, сформувавши невеликі бортики. Зверху викладіть картоплю, полийте розтопленим вершковим маслом і сирним тестом.
5. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Перевіряйте готовність картоплі. Смачного!