Картопляний пиріг на кефірі (ситний)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Вам варто дізнатися, як приготувати картопляний пиріг на кефірі (ситний). Це не просто картопляне тісто, це дрібно нарізану картоплю зі спеціями, запечений з твердим сиром і тестом на кефірі.
Опис приготування:
Такий пиріг може не тільки стати хорошим другим блюдом в вашому буденному меню, але також відмінним варіантом ситного обіду. Раджу вам додати побільше твердого сиру в сирне тісто, він плавиться під час запікання і просочується на картопляний шар. Готовність картоплі можна акуратно перевірити зубочисткою або тонким ножем, від нього залежить готовність всього пирога. Подавати картопляний пиріг найкраще зі сметаною або кислим соусом на кшталт"Тартар" .
- Борошно - 420 грам(300г в основне тісто, 120г в сирне тісто)
- Кефір - 410 грам(160г в основне тісто, 250г в сирне тісто)
- Масло рослинне - 70 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 3 чайних ложки (по 1, 5 немає. Ложці в кожен вид тесту)
- Перець - 1 За смаком
- Koriandr - 1 За смаком
- Часник - 2-3 зубчиків
- Картопля - 500 грам
- Вершкове масло - 60 грам
1. Приготуйте основне тісто: в миску налийте кефір, рослинна олія, сіль і просіяне борошно з розпушувачем. Замісити м'яке тісто. Загорніть його в плівку і відправте в холодильник.
2. Потім приготуйте сирне тісто: кефір змішайте з сіллю, перцем, борошном з розпушувачем. Додайте тертий на крупній тертці твердий сир і перемішайте.
3. Картопля очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками. Змішайте з сіллю, перцем, приправами і подрібненим часником. Форму діаметром 28 см змастіть рослинною олією.
4. Розподіліть в формі тісто, сформувавши невеликі бортики. Зверху викладіть картоплю, полийте розтопленим вершковим маслом і сирним тестом.
5. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Перевіряйте готовність картоплі. Смачного!