Хліб ситний
(покроковий рецепт з фото)
Називається цей хліб ситний тому, що для його приготування використовується біле борошно, просіяне через сито, а значить хліб виходить більш легким, повітряним. Дуже смачний хліб, спечіть його.
Ви віддаєте перевагу випікати хліб удома, а не купувати в магазині? За допомогою цього рецепта ви зможете приготувати ситний хліб в духовці. Рецепт простий, опару за цим рецептом робити не потрібно. А хлібець виходить дуже смачним, пишним і з натуральних інгредієнтів.
- Борошно пшеничне - 500 грам(1 сорту)
- Сухі дріжджі - 4 грами
- Цукор - 20 грам
- Сіль - 7 грам
- Мед світлий - 10 грам
- Вершкове масло - 10 грам
- Вода - 255-350 грам
Просіваємо борошно, в чашу міксера всипаємо тільки половину борошна, додаємо дріжджі.
Додаємо цукор.
Додаємо сіль.
Слідом відправимо рідкий мед (бажано світлий).
Додамо м'яке вершкове масло і вливаємо (теплу! ) воду. Замішуємо приблизно 4 хвилини на середній швидкості, потім додамо решту борошна і міксером замішуємо ще хвилин 5.
Дамо тесту відпочити хвилин 20, добре вимішуємо однорідне м'яке тісто.
Накриваємо його і ставимо в тепле місце на 3 годину.
Під час вистоювання, через 45 хвилин і через півтори години, тісто необхідно обмять.
Потім тісто викладаємо на стіл, розтягуємо і звертаємо в овальний батон.
І залишаємо в теплому місці расстаіваться протягом години.
Перекладаємо на деко, скроплюємо з пульверизатора. Можна зробити проколи. На дно духовки ставимо деко з водою і розігріваємо духовку до 200 градусів. Потім випікаємо хліб при 200 градусах 30 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишимо хліб ще на 10 хвилин.
Ось такий чудовий і смачний хліб виходить.