Картопляний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Картопляний пиріг з листкового тіста - це нехитре блюдо, яке має приємний нейтральний смак. Таким пирогом можна з легкістю нагодувати велику компанію, і ніхто не залишиться голодним.
Якщо вас цікавить, як приготувати картопляний пиріг з листкового тіста, то просто прочитайте цей цікавий і абсолютно нескладний рецепт. По ньому готували випічку ще сотні років тому. Пиріг виходить дуже ніжним і ароматним.
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Тісто листкове - 500 грам
- Сіль, перець - За смаком
Для початку вам потрібно приготувати всі інгредієнти для начинки. Поки ви будете це робити, дістаньте листкове тісто з морозилки, щоб воно розтануло. Картопля очистіть, вимийте і наріжте на дуже тонкі слайси.
Розкачайте розтануло тісто і розділіть його на два пласта. Викладіть на один з пластів нарізаний тонкими кружечками картопля. Зробіть це так, щоб не залишилося зазорів.
Ріпчасту цибулю очистіть і також наріжте такими ж тонкими кільцями (або півкільцями). Робити це зручніше за допомогою спеціальної насадки в тертці. Викладіть шар цибулі поверх картоплі. Присипте сіллю і перцем. Зробіть кілька таких картопляно-цибулевий шарів.
Накрийте начинку другим шаром тіста. Гарненько скріпіть краю, скручуючи їх. У центрі зробіть кілька надрізів, щоб пар, який утворюється в процесі приготування, легко виходив назовні.
Пиріг викладіть на деко. Так як листкове тісто саме по собі досить жирне, додатково змащувати його маслом не потрібно. Духовку розігрійте до ста сімдесяти градусів, запікайте пиріг протягом години.