Полуничний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні, хрусткий і соковитий всередині полуничний пиріг з листкового тіста в домашніх умовах стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче здивувати близьких і коханих.
Це святковий варіант, як приготувати полуничний пиріг з листкового тіста. При бажанні зверху можна зробити косичку або будь-які інші елементи декору. Рецепт гарний тим, що не вимагає великої кількості інгредієнтів. Такий пиріг стане прекрасним доповненням до чаювання.
- Листкове тісто - 500-600 грам (в залежності від розміру форми)
- Цукор - 100 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 3 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
- Полуниця - 500 грам
1. Для початку необхідно розділити тісто на дві частини. Одну викласти в форму для запікання, формуючи бортики. Полуницю вимити, обсушити трохи.
2. Другу частину тіста потрібно трохи розкачати. В даному випадку при приготуванні полуничного пирога з листкового тіста використовується виїмка сердечком, але можна взяти і будь-яку іншу для прикраси.
3. За допомогою виїмок зробити невеликі сердечка, які після прикрашатимуть пиріг зверху.
4. Ягоди нарізати на 3-4 частини, в залежності від розміру. Надіслати в невеликий сотейник, додати цукор і воду. Після закипання всипати кукурудзяний крохмаль, перемішати акуратно і на повільному вогні проварити близько 10 хвилин. Зняти з вогню і остудити, а після викласти в форму.
5. Готовими сердечками прикрасити пиріг, викладаючи їх на ягоди.
6. У серединці потрібно залишити невеликий отвір для виходу пари, щоб полуничний пиріг з листкового тіста в домашніх умовах не був вологим всередині. Змастити верх збитим жовтком і відправити форму в розігріту духовку хвилин на 20-25.
7. Ось такий апетитний пиріг виходить. Після приготування його потрібно остудити, а потім можна нарізати порційними шматочками і подавати до столу.