Рецепт Капустяний пиріг з листкового тіста фото

Капустяний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На природу
Випічка, Пироги

Швидкий і смачний капустяний пиріг з листкового тіста прекрасно підійде для перекусу вдома або на природі.

Капустяний пиріг з листкового тіста в домашніх умовах можна зробити із залишків тушкованої капусти, тоді час на приготування істотно скоротиться.

1. Капусту нашаткувати, трохи посолити і пом'яти руками.

2. Цибулину очистити і подрібнити.

3. На сковороду з добре розігрітим маслом відправити цибулю і підсмажити до золотистої скоринки.

4. Помідори вимити, обсушити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в блендері.

5. У підсмажену цибулю відправити капусту і залити томатним соусом. Посолити і поперчити за смаком. Гасити хвилин 10-15.

6. Готове листкове тісто розгорнути і розрізати на однакові квадрати. Можна приготувати один великий пиріг або кілька порційних штук.

7. Капусту зняти з вогню і трохи остудити. Якщо помідорний сік не випарувався до кінця, краще відкинути капусту на друшляк.

8. На тісто викласти рівним шаром викласти капусту, залишаючи на краях близько 1 см.

9. Яйце збити і промазати їм краю. Акуратно згорнути порційні пироги конвертиком, а великий накрити другим листом тесту. Добре заліпити краю.

10. Залишилися яйцем змастити пиріг, щоб вийшла золотава і хрустка скоринка. Зробити виделкою невеликі проколи для виходу повітря.

11. Відправити в духовку на 15-20 хвилин.

Це простий рецепт капустяного пирога з листкового тіста можна доповнити іншими овочами, м'ясом або навіть сиром.


  • Капуста - 500 грам
  • Готове листкове тісто - 1 кілограм
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідори - 5 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Капустяний пиріг з листкового тіста в домашніх умовах можна зробити із залишків тушкованої капусти, тоді час на приготування істотно скоротиться.

1. Капусту нашаткувати, трохи посолити і пом'яти руками.

2. Цибулину очистити і подрібнити.

3. На сковороду з добре розігрітим маслом відправити цибулю і підсмажити до золотистої скоринки.

4. Помідори вимити, обсушити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в блендері.

5. У підсмажену цибулю відправити капусту і залити томатним соусом. Посолити і поперчити за смаком. Гасити хвилин 10-15.

6. Готове листкове тісто розгорнути і розрізати на однакові квадрати. Можна приготувати один великий пиріг або кілька порційних штук.

7. Капусту зняти з вогню і трохи остудити. Якщо помідорний сік не випарувався до кінця, краще відкинути капусту на друшляк.

8. На тісто викласти рівним шаром викласти капусту, залишаючи на краях близько 1 см.

9. Яйце збити і промазати їм краю. Акуратно згорнути порційні пироги конвертиком, а великий накрити другим листом тесту. Добре заліпити краю.

10. Залишилися яйцем змастити пиріг, щоб вийшла золотава і хрустка скоринка. Зробити виделкою невеликі проколи для виходу повітря.

11. Відправити в духовку на 15-20 хвилин.

Це простий рецепт капустяного пирога з листкового тіста можна доповнити іншими овочами, м'ясом або навіть сиром.

Схожі рецепти