Капустяний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий і смачний капустяний пиріг з листкового тіста прекрасно підійде для перекусу вдома або на природі.
Капустяний пиріг з листкового тіста в домашніх умовах можна зробити із залишків тушкованої капусти, тоді час на приготування істотно скоротиться.
1. Капусту нашаткувати, трохи посолити і пом'яти руками.
2. Цибулину очистити і подрібнити.
3. На сковороду з добре розігрітим маслом відправити цибулю і підсмажити до золотистої скоринки.
4. Помідори вимити, обсушити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в блендері.
5. У підсмажену цибулю відправити капусту і залити томатним соусом. Посолити і поперчити за смаком. Гасити хвилин 10-15.
6. Готове листкове тісто розгорнути і розрізати на однакові квадрати. Можна приготувати один великий пиріг або кілька порційних штук.
7. Капусту зняти з вогню і трохи остудити. Якщо помідорний сік не випарувався до кінця, краще відкинути капусту на друшляк.
8. На тісто викласти рівним шаром викласти капусту, залишаючи на краях близько 1 см.
9. Яйце збити і промазати їм краю. Акуратно згорнути порційні пироги конвертиком, а великий накрити другим листом тесту. Добре заліпити краю.
10. Залишилися яйцем змастити пиріг, щоб вийшла золотава і хрустка скоринка. Зробити виделкою невеликі проколи для виходу повітря.
11. Відправити в духовку на 15-20 хвилин.
Це простий рецепт капустяного пирога з листкового тіста можна доповнити іншими овочами, м'ясом або навіть сиром.
- Капуста - 500 грам
- Готове листкове тісто - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 5 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Капусту нашаткувати, трохи посолити і пом'яти руками.
2. Цибулину очистити і подрібнити.
3. На сковороду з добре розігрітим маслом відправити цибулю і підсмажити до золотистої скоринки.
4. Помідори вимити, обсушити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в блендері.
5. У підсмажену цибулю відправити капусту і залити томатним соусом. Посолити і поперчити за смаком. Гасити хвилин 10-15.
6. Готове листкове тісто розгорнути і розрізати на однакові квадрати. Можна приготувати один великий пиріг або кілька порційних штук.
7. Капусту зняти з вогню і трохи остудити. Якщо помідорний сік не випарувався до кінця, краще відкинути капусту на друшляк.
8. На тісто викласти рівним шаром викласти капусту, залишаючи на краях близько 1 см.
9. Яйце збити і промазати їм краю. Акуратно згорнути порційні пироги конвертиком, а великий накрити другим листом тесту. Добре заліпити краю.
10. Залишилися яйцем змастити пиріг, щоб вийшла золотава і хрустка скоринка. Зробити виделкою невеликі проколи для виходу повітря.
11. Відправити в духовку на 15-20 хвилин.
Це простий рецепт капустяного пирога з листкового тіста можна доповнити іншими овочами, м'ясом або навіть сиром.