Капустяний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Люблю домашню випічку. З тестом можна стільки Намудрували. Пироги набувають цікаві види. Пиріг можна зробити круглим, прикрасивши зверху сіточкою з тіста або надати йому форму косички.
Окремо приготуйте капустяну начинку і дріжджове тісто. Потім сформуйте пиріг і запечіть в духовці.
- Борошно - 500 грам
- Яйце для змащення (жовток) - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вода питна тепла - 280 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 2 чайних ложки
- Капустяна начинка для пиріжків - 300 грам
Для приготування пиріжків я беру смажену молоду капусту. Капусту слід нарізати і просто підсмажити на олії, посолити і поперчити. Ви можете взяти свій варіант капустяної начинки для пирога.
У хлібопічку закладіть дріжджі, сіль, цукор, борошно, рослинна олія, воду. Увімкніть режим замісу (у мене 3 годину) і нехай хлібопічка приготує дріжджове тісто. У тесті немає яєць. Якщо у вас хлібопічки немає, то готуйте тісто традиційно.
Отримане тісто розділити на 4 частини. З кожної розкачайте пласт.
Краї пласта нарізати ножем. Зручно працювати ножем для піци. На середину пласта викладіть капустяну начинку.
З'єднайте краю, заплітаючи косичку з тіста.
Підготовлений пиріг перенесіть на деко, змащений маслом. Пиріг змастити збитим яйцем. Можна посипати кунжутом. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг до готовності. Перед подачею остудити і нарізати.