Рецепт Капустяний пиріг з дріжджового тіста фото

Капустяний пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Капуста , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Люблю домашню випічку. З тестом можна стільки Намудрували. Пироги набувають цікаві види. Пиріг можна зробити круглим, прикрасивши зверху сіточкою з тіста або надати йому форму косички.

Опис приготування:

Окремо приготуйте капустяну начинку і дріжджове тісто. Потім сформуйте пиріг і запечіть в духовці.

  • Борошно - 500 грам
  • Яйце для змащення (жовток) - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Вода питна тепла - 280 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 2 чайних ложки
  • Капустяна начинка для пиріжків - 300 грам
капустяний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 1
Для приготування пиріжків я беру смажену молоду капусту. Капусту слід нарізати і просто підсмажити на олії, посолити і поперчити. Ви можете взяти свій варіант капустяної начинки для пирога.
капустяний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 2
У хлібопічку закладіть дріжджі, сіль, цукор, борошно, рослинна олія, воду. Увімкніть режим замісу (у мене 3 годину) і нехай хлібопічка приготує дріжджове тісто. У тесті немає яєць. Якщо у вас хлібопічки немає, то готуйте тісто традиційно.
капустяний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 3
Отримане тісто розділити на 4 частини. З кожної розкачайте пласт.
капустяний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 4
Краї пласта нарізати ножем. Зручно працювати ножем для піци. На середину пласта викладіть капустяну начинку.
капустяний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 5
З'єднайте краю, заплітаючи косичку з тіста.
капустяний пиріг з дріжджового тіста - фото крок 6
Підготовлений пиріг перенесіть на деко, змащений маслом. Пиріг змастити збитим яйцем. Можна посипати кунжутом. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг до готовності. Перед подачею остудити і нарізати.

Схожі рецепти