Капустяний пиріг з дріжджового, заварного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування капустяного пирога з заварного, дріжджового тіста. Капустяний пиріг готується дуже швидко, і виходить дуже смачним.
Тесту для пирога треба зовсім небагато, виходить одна хрустка скоринка і начинка з капусти. Ситно і дуже смачно.
- Вершкове масло - 200 грам (тісто)
- Молоко - 100 мілілітрів (тісто)
- Борошно - 500 мілілітрів (тісто)
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка (тісто)
- Цукор - 3 чайних ложки (тісто)
- Свіжа капуста - 600 грам (начинка)
- Варені яйця - 2 штуки (начинка)
- Перець - За смаком (начинка)
- Сіль - За смаком (начинка)
1. Яйця варимо круто. Нарізаємо дрібно капусту і хвилин на п'ять-десять заливаємо окропом.
2. Холодною водою в друшляку промиваємо капусту. Віджимаємо дві великі жмені капусти. Змішуємо отжатую капусту з нарізаними яйцями, за смаком солимо і перчимо.
3. Розтопити масло в каструлі, довести до кипіння, знявши з вогню, висипаємо борошно і добре розмішуємо. Дріжджі і цукор розмішуємо в теплому молоці. Коли з'являться бульбашки в молочній суміші, змішуємо її з борошняної сумішшю і розмішуємо.
4. На дві нерівні частини ділимо тісто. Одну (трохи більшу частину) розміщуємо по формі, викладаємо начинку.
5. Поверхня пирога накриваємо залишилася частиною тіста. Випікаємо в духовці, температура 225 градусів. Випікаємо приблизно 20-30 хвилин.
6. Вийшов дуже смачний пиріг з хрусткою скоринкою. Смачного.