Рецепт Торт із заварного тесту з лимонним курдом фото

Торт із заварного тесту з лимонним курдом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Лимон, Заварне тісто
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Торти

У цьому по-справжньому ніжному десерті гармонійно поєднується м'якість заварних коржів і насичений смак лимонного крему. Такий дует припаде до смаку всім шанувальникам вишуканої і в міру солодкої випічки.

Описаний в рецепті спосіб випікання основи торта з заварного тесту передбачає отримання вологого зрізу між двома частинами готового коржа. Тому ті, хто віддає перевагу більш сухі коржі, можуть спекти їх по черзі, розділивши тісто на 2 половини. Це ніяк не вплине на смакові якості готового виробу, але спростить формування торта.

  • Яйця курячі - 7 штук
  • Вершкове масло - 150 грам(100 г - в тісто, 50 г - в вершках )
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Лимон - 1 штука (середнього розміру)
  • Цукровий пісок - 80 грам
  • Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль кукурудзяний - 30 грам
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 1
В першу чергу підготуйте всі продукти, які входять до складу торта з заварного тіста з лимонним курдом.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 2
Далі займіться приготуванням тесту. Для цього помістіть в невелику каструльку вершкове масло (100 грам), воду і сіль. Нагрівайте вміст каструльки на середньому вогні до розтоплення масла. При цьому помішуйте суміш ложкою (бажано дерев'яною).
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 3
Дочекайтеся того моменту, коли рідина стане гарячою (кипіти вона не повинна), зменшіть вогонь до мінімуму і поступово всипте просіяне борошно, ретельно і швидко розмішуючи масу, щоб уникнути появи грудочок.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 4
Не припиняючи ретельно розмішувати вміст каструльки, переконайтеся в тому, що борошняна маса придбала однорідну консистенцію і легко відстає від стінок ємності. Після чого зніміть каструльку з плити і дайте заварному тесту злегка охолонути (5-10 хвилин).
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 5
Поки тісто остигає, приготуйте лимонний курд. З цією метою помістіть в ківш 3 жовтка, взяті із загальної кількості яєць, цукор, кукурудзяний крохмаль, цедру (зніміть з допомогою дрібної терки) і сік лимона.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 6
З'єднайте всі компоненти крему за допомогою віночка і прогрійте суміш на слабкому вогні до загусання, ретельно розмішуючи її.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 7
Зніміть ківш з лимонним курдом з плити, відразу додайте в нього вершкове масло (50 грам), розмішайте до розчинення масла і перекладіть в іншу ємність, щоб крем швидше охолов. Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 8
Введіть в тепле заварне тісто по черзі 4 яйця і білки, що залишилися від приготування лимонного курдів. При цьому слід враховувати, що для тесту може знадобитися не 3, а 2 білка. Це залежить від розміру яєць.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 9
Ретельно розмішуйте тісто після додавання кожного яйця і білка, домагаючись повністю однорідної консистенції. В кінці приготування тіста додайте в нього розпушувач і знову добре розмішайте.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 10
Готове заварне тісто має бути досить в'язким, однорідним і злегка глянсовим.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 11
Перекладіть тісто в підготовлену форму. Вона повинна мати високі бортики, так як при випіканні тісто буде добре підніматися. Можна також поділити тісто на 2 частини і випікати по черзі 2 коржа.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 12
Випікайте корж при температурі 190-200 градусів протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору. Дайте готовому коржу охолонути і обережно розріжте його на 2 частини.
Розподіліть лимонний курд по поверхні однієї з частин.
торт із заварного тесту з лимонним курдом - фото крок 13
Акуратно накрийте крем другою частиною коржа і за бажанням посипте цукровою пудрою. Торт готовий!

Схожі рецепти