Торт «Supershokoladnиy» з лимонним курдом
(покроковий рецепт з фото)
Втрачаєте голову від найменшого аромату шоколаду? Тоді ця випічка зведе вас з розуму: розповім, як приготувати торт "супершоколадний" з лимонним курдом - ароматний, з насиченим шоколадним смаком.
Повітряні шоколадні коржі в поєднанні з лимонним кремом і ароматом шоколаду - хіба щось може бути смачніше? Ви можете використовувати форми не тольок 18, але і 20 см - коржі виходять досить високими, так що їх зручно розрізати на дві частини. Обов'язково візьміть якісне какао - саме завдяки йому смак торта виходить шоколадним.
- Борошно - 250 грам
- Йогурт - 280 грам
- Масло рослинне - 150 грам
- Як - 60 грам
- Цукор - 490 грам(240 г в тісто, 250 г в крем)
- Яйце - 6 штук(2 в тісто, 4 в вершках)
- Цедра лимону - 1 штука
- Лимон - 5 штук
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 190 грам
1. Яйця збийте міксером з цукром до білої маси, додайте рослинне масло, натуральний йогурт. Борошно змішайте з какао і розпушувачем і додайте до яєчної маси. Перемішайте.
2. Додайте цедру лимона. Розділити тісто на дві частини. Спечіть два коржі - форму вистелити пергаментом і розподіліть в ній тісто. Випікайте коржі в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
3. Остудіть коржі. Приготуйте курд: з двох лимонів зніміть цедру, покладіть її в сотейник. Додайте лимонний сік (250 г), холодне вершкове масло і цукор.
4. Поставте сотейник на невеликий вогонь і проваріть до загустіння, постійно розмішуючи масу віночком. Процідіть готовий курд. Накрийте курд плівкою і відправте в холодильник на 2 годину.
5. З охололи коржів зріжте верхівки, натріть їх на тертці. Кожен корж розріжте навпіл. Змастіть їх курдом, зберіть торт, боки і верх змастіть також курдом.
6. Посипте крихтою і відправте торт в холодильник на 3-4 годину. Смачного!