Рецепт Торт «Supershokoladnиy» з лимонним курдом фото

Торт «Supershokoladnиy» з лимонним курдом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Лимон
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Втрачаєте голову від найменшого аромату шоколаду? Тоді ця випічка зведе вас з розуму: розповім, як приготувати торт "супершоколадний" з лимонним курдом - ароматний, з насиченим шоколадним смаком.

Повітряні шоколадні коржі в поєднанні з лимонним кремом і ароматом шоколаду - хіба щось може бути смачніше? Ви можете використовувати форми не тольок 18, але і 20 см - коржі виходять досить високими, так що їх зручно розрізати на дві частини. Обов'язково візьміть якісне какао - саме завдяки йому смак торта виходить шоколадним.

  • Борошно - 250 грам
  • Йогурт - 280 грам
  • Масло рослинне - 150 грам
  • Як - 60 грам
  • Цукор - 490 грам(240 г в тісто, 250 г в крем)
  • Яйце - 6 штук(2 в тісто, 4 в вершках)
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Лимон - 5 штук
  • Розпушувач - 3 чайних ложки
  • Вершкове масло - 190 грам
торт
1. Яйця збийте міксером з цукром до білої маси, додайте рослинне масло, натуральний йогурт. Борошно змішайте з какао і розпушувачем і додайте до яєчної маси. Перемішайте.
торт
2. Додайте цедру лимона. Розділити тісто на дві частини. Спечіть два коржі - форму вистелити пергаментом і розподіліть в ній тісто. Випікайте коржі в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
торт
3. Остудіть коржі. Приготуйте курд: з двох лимонів зніміть цедру, покладіть її в сотейник. Додайте лимонний сік (250 г), холодне вершкове масло і цукор.
торт
4. Поставте сотейник на невеликий вогонь і проваріть до загустіння, постійно розмішуючи масу віночком. Процідіть готовий курд. Накрийте курд плівкою і відправте в холодильник на 2 годину.
торт
5. З охололи коржів зріжте верхівки, натріть їх на тертці. Кожен корж розріжте навпіл. Змастіть їх курдом, зберіть торт, боки і верх змастіть також курдом.
торт
6. Посипте крихтою і відправте торт в холодильник на 3-4 годину. Смачного!

Схожі рецепти