Торт із заварного тесту з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите надто солодкі торти з великою кількістю крему і товстими коржами, то спробуйте приготувати фруктовий торт на заварних коржах за моїм рецептом. Особливо цей рецепт оцінять діти!
Як приготувати торт з заварного тіста з фруктами, запитаєте ви, щоб його можна було сміливо подати до святкового столу для частування навіть самих вибагливих гостей? Відповідь шукайте в моєму рецепті. Варто відзначити, що готується цей торт дуже просто, а на смак виходить неперевершеним. Фрукти прекрасно поєднуються з ніжним сметанним кремом, а разом з м'якими коржами з заварного тесту виходить просто чудове тріо.
- Яйця - 4 штуки
- Маргарин - 100 грам
- Вода - 160 мілілітрів
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крем - 300 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Банан - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для заварного тесту: візьміть яйця, маргарин, вода і мука. Цукор в тісто класти не будемо, воно не повинно бути солодким, адже коржі будуть змазуватися солодким кремом.
Маргарин розтопіть на повільному вогні або на паровій бані. Потім влийте воду. Коли рідина знову закипить, всипте борошно, постійно і енергійно помішуючи ложкою.
Остудіть отриману масу. Дуже швидко це можна зробити, переклавши її в іншу миску. Потім поступово додайте по одному яйця і добре вимішують тісто.
Готове тісто повинно вийти гладким і однорідним.
Але деко, застелене пергаментом, за допомогою кондитерського шприца або звичайного щільного пакету викладіть сітку з тіста. Знадобиться три такі сіточки. Випікайте сіточки до рум'яності.
Підготуйте фрукти. Банани порубати кубиками, ківі поріжте на пластини, а часточки апельсина наріжте кубиками. Також приготуйте крем: змішайте сметану з цукром, збийте її міксером до загустіння. Можна додати 1 ст. Ложку загустителя для сметани, якщо крем занадто рідкий.
На підходить за розміром плоску тарілку покладіть перший корж, рясно змастіть його сметанним кремом. Викладіть зверху подрібнені банани.
Накрийте другим коржем з заварного тіста, знову змастіть його кремом, а зверху викладіть тонкі пластини ківі.
Покладіть зверху третій корж, залийте торт залишками крему так, щоб той покривав торт і зверху, і з боків. Прикрасьте торт подрібненим апельсином. Надішліть його в холодильник мінімум на 2 годину, щоб він просочився і став "єдиним цілим" .