Торт із заварного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом приготування торта з заварного тіста. Він припаде до душі любителям еклерів, адже сама його найлегша консистенція дуже нагадує ці ласощі! Спробуйте: старання того варті!
Цей легкий і вишуканий торт з заварного тесту мені дуже подобається. Він виходить дійсно смачним за рахунок повітряного, але прісного тіста (як для еклерів) і нарочито солодкого крему. А якщо ще й ніжне безе або меренгу в рецепт додати - гості будуть по-справжньому здивовані вашим талантам!
- Тісто листкове - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів(150 мл. - в тісто, 50 мл. - для глазурі)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 150 грам
- Молоко - 300 грам
- Цукор - 350 грам(150 грамів - для глазурі, 30 грамів - для крему, 180 - для безе)
- Крохмаль - 30 грам
- Яйця - 7 штук(3 шт. В тісто, 3 жовтка - в вершках, 4 білка - для безе)
1. Розкачуємо размороженное листкове тісто по деку, робимо в ньому проколи, щоб воно потім не здувалося.
2. Робимо заварне тісто з суміші гарячої води і розтопленого вершкового масла. Потім додати борошно і швидко розмішати тісто, поки воно ще гаряче. Нехай трохи охолоне, а тоді швидко домішуємо яйця. Тісто поміщаємо в пекарський пакет, видавлюємо рулетом по колу.
3. Запікаємо 20 хвилин при 200 градусах в духовці. З тесту зробимо маленькі "кругляшки" .
4. Для крему змішати три жовтки з цукром, потім додамо молоко і крохмаль. Ставимо на маленький вогонь і уварюємо крем до густоти, постійно помішуючи. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром. 3/4 білкової пишної піни втрутитися в тісто. Решта залишимо для безе.
5. Кремом змащуємо торт, а зверху через пакет видавлюємо білкову солодку масу гратами. По краях "висаджуємо" кругляши.
6. Запікаємо в розігрітій духовці ще трохи, щоб безе підрум'янилося. Остуджують і подаємо, торт готовий!