Рецепт Торт із заварного тесту фото

Торт із заварного тесту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Листкове тісто , Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Ділюся рецептом приготування торта з заварного тіста. Він припаде до душі любителям еклерів, адже сама його найлегша консистенція дуже нагадує ці ласощі! Спробуйте: старання того варті!

Опис приготування:

Цей легкий і вишуканий торт з заварного тесту мені дуже подобається. Він виходить дійсно смачним за рахунок повітряного, але прісного тіста (як для еклерів) і нарочито солодкого крему. А якщо ще й ніжне безе або меренгу в рецепт додати - гості будуть по-справжньому здивовані вашим талантам!

  • Тісто листкове - 200 грам
  • Вода - 200 мілілітрів(150 мл. - в тісто, 50 мл. - для глазурі)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Цукор - 350 грам(150 грамів - для глазурі, 30 грамів - для крему, 180 - для безе)
  • Крохмаль - 30 грам
  • Яйця - 7 штук(3 шт. В тісто, 3 жовтка - в вершках, 4 білка - для безе)
торт із заварного тесту - фото крок 1
1. Розкачуємо размороженное листкове тісто по деку, робимо в ньому проколи, щоб воно потім не здувалося.
торт із заварного тесту - фото крок 2
2. Робимо заварне тісто з суміші гарячої води і розтопленого вершкового масла. Потім додати борошно і швидко розмішати тісто, поки воно ще гаряче. Нехай трохи охолоне, а тоді швидко домішуємо яйця. Тісто поміщаємо в пекарський пакет, видавлюємо рулетом по колу.
торт із заварного тесту - фото крок 3
3. Запікаємо 20 хвилин при 200 градусах в духовці. З тесту зробимо маленькі"кругляшки" .
торт із заварного тесту - фото крок 4
4. Для крему змішати три жовтки з цукром, потім додамо молоко і крохмаль. Ставимо на маленький вогонь і уварюємо крем до густоти, постійно помішуючи. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром. 3/4 білкової пишної піни втрутитися в тісто. Решта залишимо для безе.
торт із заварного тесту - фото крок 5
5. Кремом змащуємо торт, а зверху через пакет видавлюємо білкову солодку масу гратами. По краях"висаджуємо" кругляши.
торт із заварного тесту - фото крок 6
6. Запікаємо в розігрітій духовці ще трохи, щоб безе підрум'янилося. Остуджують і подаємо, торт готовий!

Схожі рецепти