Грушевий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Мені часто доводиться робити десерти з яблук, але ось груші рідко потрапляють в моє поле зору. Не знаю чому, може бути, і в дитинстві я не так часто їла випічку з цього фрукта. Треба виправлятися!
Я вирішила почати з простого рецепту. Тому читайте нижче, як приготувати грушевий пиріг з листкового тіста. Готове тісто легко вирішує всі проблеми, і на випічку йде мало часу, так як йому не треба наполягати. Сам пиріг досить оригінально виглядає, оскільки ми його будемо перевертати.
- Листкове тісто - 500 грам
- Тростинний цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Груша - 5 штук
- Ванільна есенція - 0, 5 чайних ложки
Заздалегідь необхідно розморозити тісто. Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Груші помийте, очищення kozhurи, розріжте навпіл і очистіть від серцевини. 1, 5 груші наріжте шматочками.
50 грам масла розтопіть зі 150 грамами цукру і ванільним екстрактом на сковороді. Повинна вийти карамель. Влийте її в форму для запікання, а зверху покладіть шматочки груш.
Груші посипте цукром, розкладіть масло, нарізане невеликими шматочками шматочками.
Тісто розкачати до потрібної вам форми і покладіть поверх груш, підгинаючи кінці всередину.
Запікайте пиріг в духовці протягом 30 хвилин. Дайте випічці охолонути, а потім подавайте, перевернув её грушами вверх.