Рецепт Духові пиріжки з грибами і рисом фото

Духові пиріжки з грибами і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Пиріжки

Домашня випічка завжди популярна! Сьогодні у мене печені в духовці пиріжки з грибами і рисом. Пишні, ароматні, смачні! Заходьте, читайте рецепт.

Такі пиріжки воістину універсальні. Вони відмінно підійдуть на закуску, до будь-якого першого блюда замість хліба, а також з чаєм або кавою. Гриби можуть бути будь-які за наявністю і смаку. Мал також підійде самий звичайний. Послідовність приготування тіста і начинки детально описана і показана в покроковому описі і фотографіях. Готуйте з любов'ю і все у вас вийде!

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Куряче яйце - 2 штуки(1 штука в тісто, 1 штука для змащування пиріжків)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Соняшникова рафінована олія - 5 Ст. Ложок(1 ст. L. В тісто, 4 ст. L. Для обсмажування цибулі і грибів)
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Мал - 3 Ст. Ложки
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 1
Для приготування таких пиріжків візьміть наступні продукти: яйця, молоко, дріжджі, цукор, сіль, масло вершкове і соняшникову, борошно, Мал, печериці, цибуля ріпчаста.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 2
У миску налийте тепле молоко, додайте розтоплене вершкове масло і соняшникова олія.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 3
Додайте в цю суміш яйце, сухі дріжджі і перемішайте.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 4
Додайте сіль і цукор. Борошно просійте і поступово всипте в миску.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 5
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 6
Миску з тестом накрийте рушником або харчовою плівкою, поставте в тепле місце. Через 40-60 хвилин воно збільшиться в об'ємі. Тісто обомніте і дайте йому підійти вдруге.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 7
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 8
Налийте соняшникову олію і обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 9
Додайте до цибулі нарізані печериці.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 10
Гасіть гриби з цибулею до готовності.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 11
Мал зваріть і додайте до цибулі з грибами.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 12
Начинку посоліть за смаком і перемішайте.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 13
Тісто розділи 14-15 шматочків. Кожен шматочок скачайте в кульку.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 14
Кожна кулька розкачайте в коло діаметром 10-11 см. На середину кола викладіть столову ложку начинки.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 15
Кінець палиці, формуючи довгасті пиріжки.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 16
Викладіть пиріжки в форму для випічки. Дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. Після змастіть яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175-180 градусів.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 17
Випікайте пиріжки 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Час випічки залежить від вашої духовки.
духові пиріжки з грибами і рисом - фото крок 18
Ароматні пиріжки з грибами і рисом готові!

Схожі рецепти