Духові пиріжки з грибами і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка завжди популярна! Сьогодні у мене печені в духовці пиріжки з грибами і рисом. Пишні, ароматні, смачні! Заходьте, читайте рецепт.
Такі пиріжки воістину універсальні. Вони відмінно підійдуть на закуску, до будь-якого першого блюда замість хліба, а також з чаєм або кавою. Гриби можуть бути будь-які за наявністю і смаку. Мал також підійде самий звичайний. Послідовність приготування тіста і начинки детально описана і показана в покроковому описі і фотографіях. Готуйте з любов'ю і все у вас вийде!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки(1 штука в тісто, 1 штука для змащування пиріжків)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Соняшникова рафінована олія - 5 Ст. Ложок(1 ст. L. В тісто, 4 ст. L. Для обсмажування цибулі і грибів)
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Мал - 3 Ст. Ложки
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Для приготування таких пиріжків візьміть наступні продукти: яйця, молоко, дріжджі, цукор, сіль, масло вершкове і соняшникову, борошно, Мал, печериці, цибуля ріпчаста.
У миску налийте тепле молоко, додайте розтоплене вершкове масло і соняшникова олія.
Додайте в цю суміш яйце, сухі дріжджі і перемішайте.
Додайте сіль і цукор. Борошно просійте і поступово всипте в миску.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто.
Миску з тестом накрийте рушником або харчовою плівкою, поставте в тепле місце. Через 40-60 хвилин воно збільшиться в об'ємі. Тісто обомніте і дайте йому підійти вдруге.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору.
Додайте до цибулі нарізані печериці.
Гасіть гриби з цибулею до готовності.
Мал зваріть і додайте до цибулі з грибами.
Начинку посоліть за смаком і перемішайте.
Тісто розділи 14-15 шматочків. Кожен шматочок скачайте в кульку.
Кожна кулька розкачайте в коло діаметром 10-11 см. На середину кола викладіть столову ложку начинки.
Кінець палиці, формуючи довгасті пиріжки.
Викладіть пиріжки в форму для випічки. Дайте постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. Після змастіть яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175-180 градусів.
Випікайте пиріжки 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Час випічки залежить від вашої духовки.
Ароматні пиріжки з грибами і рисом готові!