Пиріжки з капустою духові
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю пиріжки з капустою. Дане тісто підходить не тільки для них. Воно універсально. Годиться і для солодких пиріжків, і для солоних. Сьогодні розповім, як приготувати пиріжки з капустою духові.
Пиріжки вийшли рум'яними і красивими. Глянець на пиріжку залежить від яєчної мастила. Якщо розбавити яйце молоком, то яскравого глянцю вийде, а якщо використовувати тільки жовток, то пиріжки будуть більш коричневими і рум'яними. Такий колір, як у мене на фото, дають збиті білок з жовтком.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука( для змащення пиріжків)
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 грам
- Цукор, сіль - За смаком
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Капуста білокачанна - 400 грам
Для приготування тіста просійте борошно. В окремій мисочці змішайте 1 стакан молока, 1 столову ложку сухих дріжджів, 1 немає. Ложку солі і 2 столові ложки цукру. Дріжджі "розпустіть" . Влийте молочно-дріжджову масу в борошно, замісіть тісто. Додайте 3 ст. Ложки рослинної олії - і знову вимісити тісто.
Отримаємо ось таке тісто.
Помістіть його в пакет. Залиште на столі при кімнатній температурі на 1 час. Після перекладіть в холодильник на ніч. За ніч тісто підніметься.
Капусту наріжте тонкими смужками.
Обсмажте капусту на рослинному маслі під кришкою. У процесі смаження посоліть і поперчіть її. Потім зніміть з вогню і остудіть.
Тісто розділіть на невеликі кульки. Один кулька тесту розкачайте в млинець. Викладіть в центр нього начинку.
З'єднайте краю тесту і сформуйте пиріжок.
Так формуємо все пиріжки з наявного тіста і начинки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Пиріжки змастіть збитим яйцем. Поставте в духовку і випікайте близько 25 хвилин. Вистоювати пиріжки перед випічкою не потрібно.