Рецепт Духові пиріжки фото

Духові пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Сир, Фарш, Вершкове масло, Цибуля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Страви з начинкою, Пиріжки

Сьогодні я приготувала для вас інструкцію, яка підкаже, як приготувати духові пиріжки з м'ясною начинкою. Це мій улюблений варіант несолодкої випічки. Її смачно їсти з чаєм, можна брати з собою.

З такої порції тесту виходить 8-10 пиріжків. Якщо хочете зробити порцію менше, то можете розкачати половину тіста, а решту залишити в холодильнику максимум на 2 дня.

Я не скажу, що пиріжки виходять дуже сухими, але все ж смачніше їх є з соусами, наприклад, з сальсою або навіть з гуакамоле.

  • Борошно - 280 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Şortenïng - 100 грам (тверде масло або жир для пісочного тіста)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Вода холодна - 5-6 Ст. Ложок
  • Яйця - 1 штука
  • Фарш яловичий - 220 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Соус томатний - 2 Ст. Ложки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець чилі - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
духові пиріжки - фото крок 1
Просійте борошно з сіллю в чашу міксера.
духові пиріжки - фото крок 2
Додайте шортенінг і вершкове масло, порізані шматочками, змішайте з борошном в кілька пульсуючих натискань, поступово додаючи воду.
духові пиріжки - фото крок 3
Дістаньте тісто і швидко вимісити руками, потім розділіть на 2 шматка, загорніть в целофан і відправте в холодильник мінімум на 15 хвилин.
духові пиріжки - фото крок 4
Тепер готуємо начинку. Обсмажте фарш на маслі 7-8 хвилин, додайте сіль і перець. Подрібніть всі овочі і додайте до м'яса разом з соусом. Смажте, поки не випарується рідина.
духові пиріжки - фото крок 5
Дістаньте тісто і розкачайте в пласт близько 3 мм завтовшки, виріжте кола діаметром 10-12 см. На кожен покладіть по трохи начинки і присипте тертим сиром.
духові пиріжки - фото крок 6
Духовку розігрійте до 200 градусів. Сформуйте пиріжки, звернувши тісто, як на фото і притиснувши краю виделкою.
духові пиріжки - фото крок 7
Випікайте 22-25 хвилин. Подавайте пиріжки теплими з улюбленими соусами і діпамі.

Схожі рецепти