Духові пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я приготувала для вас інструкцію, яка підкаже, як приготувати духові пиріжки з м'ясною начинкою. Це мій улюблений варіант несолодкої випічки. Її смачно їсти з чаєм, можна брати з собою.
З такої порції тесту виходить 8-10 пиріжків. Якщо хочете зробити порцію менше, то можете розкачати половину тіста, а решту залишити в холодильнику максимум на 2 дня.
Я не скажу, що пиріжки виходять дуже сухими, але все ж смачніше їх є з соусами, наприклад, з сальсою або навіть з гуакамоле.
- Борошно - 280 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Şortenïng - 100 грам (тверде масло або жир для пісочного тіста)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Вода холодна - 5-6 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Фарш яловичий - 220 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець чилі - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
Просійте борошно з сіллю в чашу міксера.
Додайте шортенінг і вершкове масло, порізані шматочками, змішайте з борошном в кілька пульсуючих натискань, поступово додаючи воду.
Дістаньте тісто і швидко вимісити руками, потім розділіть на 2 шматка, загорніть в целофан і відправте в холодильник мінімум на 15 хвилин.
Тепер готуємо начинку. Обсмажте фарш на маслі 7-8 хвилин, додайте сіль і перець. Подрібніть всі овочі і додайте до м'яса разом з соусом. Смажте, поки не випарується рідина.
Дістаньте тісто і розкачайте в пласт близько 3 мм завтовшки, виріжте кола діаметром 10-12 см. На кожен покладіть по трохи начинки і присипте тертим сиром.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Сформуйте пиріжки, звернувши тісто, як на фото і притиснувши краю виделкою.
Випікайте 22-25 хвилин. Подавайте пиріжки теплими з улюбленими соусами і діпамі.